Beetje genoeg van de gekookte en gebakken aardappels? Misschien is aardappelgratin dan iets voor jou. Deze gratin is lekker fris omdat je er citroen aan toevoegt.
Ingrediënten aardappelgratin
- Een kilo vastkokende aardappels (niet al te kleine)
- 250 ml slagroom
- 250 ml volle melk
- De schil van 1 citroen
- Vijf takjes tijm
- Een flinke teen knoflook
- Beetje zout en peper
- Klontje roomboter

Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180 graden
- Schil je aardappels en was ze. Daarna snijd je ze in dunne plakjes
- Meng de slagroom en de melk
- Ris wat tijmblaadjes van de takjes, pers de knoflook en rasp je citroen
- Meng alles door je room en melk
- Vet een overschaal in met wat zachte boter. Mijn ovenschaal is 20×30 cm
- Verdeel een laagje van de aardappelschijfjes over de bodem
- Strooi er een klein beetje zout en peper op
- Herhaal dit tot je halverwege bent
- Giet dan wat van het slagroom-mengsel over de aardappeltjes
- Ga verder met de aardappeltjes tot ze op zijn
- Giet de rest van je mengsel over de aardappeltjes
- De aardappeltjes moeten net niet helemaal onder je mengsel verdwijnen
- Schuif de schaal in de oven en laat het een uurtje in de oven staan tot het gaar en mooi bruin is