Aardappelgratin met een vleugje citroen

Beetje genoeg van de gekookte en gebakken aardappels? Misschien is aardappelgratin dan iets voor jou. Deze gratin is lekker fris omdat je er citroen aan toevoegt.

Ingrediënten aardappelgratin

  • Een kilo vastkokende aardappels (niet al te kleine)
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • De schil van 1 citroen
  • Vijf takjes tijm
  • Een flinke teen knoflook
  • Beetje zout en peper
  • Klontje roomboter

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Schil je aardappels en was ze. Daarna snijd je ze in dunne plakjes
  • Meng de slagroom en de melk
  • Ris wat tijmblaadjes van de takjes, pers de knoflook en rasp je citroen
  • Meng alles door je room en melk
  • Vet een overschaal in met wat zachte boter. Mijn ovenschaal is 20×30 cm
  • Verdeel een laagje van de aardappelschijfjes over de bodem
  • Strooi er een klein beetje zout en peper op
  • Herhaal dit tot je halverwege bent
  • Giet dan wat van het slagroom-mengsel over de aardappeltjes
  • Ga verder met de aardappeltjes tot ze op zijn
  • Giet de rest van je mengsel over de aardappeltjes
  • De aardappeltjes moeten net niet helemaal onder je mengsel verdwijnen
  • Schuif de schaal in de oven en laat het een uurtje in de oven staan tot het gaar en mooi bruin is
Lees ook  Recept focaccia met tomaat