Aardbeien kerstmannetjes. Leuk als traktatie

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on
aardbeien kerstman

Op zoek naar lekkere hapjes voor bij een kerstborrel of het kerstfeest met je kind? En wil je het toch een beetje gezond houden en ben je nu wel eens uitgekeken of dat blokje kaas of stukje worst? Maak dan deze aardbeien kerstmannetjes. Oke, slagroom is niet echt gezond, maar het is ook de bedoeling dat je het met anderen deelt.

Aardbeien-kerstmannetjes

Het aantal aardbeien dat je nodig hebt, hangt af van het aantal hapjes dat je wilt maken. Ik zou wel voor de wat grotere aardbeien kiezen.

Met mascarpone

  • Was de aardbeien en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 1 cm van het topje, dit wordt de muts van de kerstman. Zet de aardbeien met de snijkant van het kroontje naar onder op een bord. Houd de topjes apart.
  • Meng 250 gram mascarpone en een zakje vanillesuiker in een kom en vul de spuitzak met de vanillemascarpone. Maak het gezicht van de aardbei-kerstman door kleine toefjes vanillemascarpone boven op de aardbei te spuiten.
  • Dek af met de achtergehouden stukjes aardbei. Maak met de hagelslagje of een anijszaadje een mond en ogen in het vanillemascarponemengsel.
kerstmannetjes

Met slagroom

  • Was de aardbeien en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd 1 cm van het topje, dit wordt de muts van de kerstman. Zet de aardbeien met de snijkant van het kroontje naar onder op een bord. Houd de topjes apart.
  • Spuit een toefje slagroom op de aardbei en doe het bovenste stukje aardbei erop. Van hagelslag of anijszaad maak je de oogjes.
Lees ook  De chocoberry. Recept chocolade aardbei smoothie

Met kokosslagroom

Kokosslagroom maken doe je een dag voor je het nodig hebt. Zet een blik kokosmelk minimaal 12 uur in de koelkast. Het water en de room gaan zich dan scheiden. Dat gebeurt alleen als het koud genoeg staat overigens. Zet het daarom achterin de koelkast. Een tip: Schud het blikje niet! Open het blikje voorzichtig en schep de crème ( de bovenste dikke laag) met een lepel in de kom. Doe een eetlepel ahornsiroop en een mespuntje vanillepoeder erbij en pak dan de mixer tot het een glad en romig geheel is. Met een slagroomspuit maak je mooie toefjes.

Meer recepten met aardbeien