We hadden nog wat aardbeien over die er niet meer geweldig uitzagen omdat ze overrijp waren, maar nog wel smaakvol. Zeer geschikt om mee te bakken. Het werden aardbeienmuffins.
Ingrediënten aardbeienmuffins
- 160 gram amandelmeel
- 250 gram yoghurt
- 1,2 dl zonnebloemolie
- 4 eieren
- 60 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 theelepels vanillesuiker
- 16 aardbeien
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bekleed 8 vakjes in een muffintray met muffinpapiertjes
- Roer in een kom het amandelmeel, yoghurt, olie, suiker, bakpoeder en vanillesuiker
- Verdeel dit over de muffinvormpjes
- Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aarbeien in stukjes.
- Verdeel de aardbeien over het beslag in de vormpjes
- Bak de muffins een minuut of 20-25. Met een sateprikker kun je erachter komen of ze gaar zijn. Is je prikker droog dan zijn ze klaar
- Laat de muffins in de vorm afkoelen