Aardbeienmuffins met amandelmeel

aardbeienmuffins

We hadden nog wat aardbeien over die er niet meer geweldig uitzagen omdat ze overrijp waren, maar nog wel smaakvol. Zeer geschikt om mee te bakken. Het werden aardbeienmuffins.

Ingrediënten aardbeienmuffins

  • 160 gram amandelmeel
  • 250 gram yoghurt
  • 1,2 dl zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 60 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 16 aardbeien

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed 8 vakjes in een muffintray met muffinpapiertjes
  • Roer in een kom het amandelmeel, yoghurt, olie, suiker, bakpoeder en vanillesuiker
  • Verdeel dit over de muffinvormpjes
  • Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aarbeien in stukjes.
  • Verdeel de aardbeien over het beslag in de vormpjes
  • Bak de muffins een minuut of 20-25. Met een sateprikker kun je erachter komen of ze gaar zijn. Is je prikker droog dan zijn ze klaar
  • Laat de muffins in de vorm afkoelen

Meer recepten met aardbeien