Natuurlijk kun je amandelmelk gewoon kant-en-klaar in de winkel krijgen, maar wist je ook dat het heel gemakkelijk zelf kunt maken. En het is nog leuk om te doen ook. Bovendien weet je precies welke ingrediënten je binnenkrijgt.
Ingrediënten
- 250 gram biologische, onbewerkte amandelen
- Een liter gekookt water ( wel eerst af laten koelen)
- Snufje zout
Wat heb je nodig?
- Een gesteriliseerde glazen fles
- Kaasdoek of een zeef
Bereiding
Je hebt ongeveer tien minuten nodig om amandelmelk te maken die echt naar amandelen smaakt en heerlijk is door een smoothie of in de pannenkoek of havermout. Je kunt de melk ongeveer vijf dagen bewaren in de koelkast.
- Laat de amandelen een nacht weken
- Spoel ze daarna af en doe ze met het water en het zout in de blender
- Zet de blender op de hoogste stand
- Span je kaasdoek over een grote kom of zet je fijne zeef op je kom
- Giet het mengsel uit de blender op je kaasdoek of in je zeef
- Laat de melk er doorheen lopen
- Knijp je doek flink uit
- Giet je melk in een gesteriliseerde glazen fles