Appelroosjes maken. Het recept

Appelbollen, appelflappen en nu zijn er ook appelrozen. Deze rozen van appel en bladerdeeg zijn erg leuk te maken. Caloriearm zijn ze helaas niet. Per roos zijn ze 215 kcal. en bevatten ze 31 gram koolhydraten.

Ingrediënten

  • 1 rode zoete appel
  • Sap van een halve citroen
  • Vier plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • Twee eetlepels sinaasappelmarmelade of abrikozenjam
  • Wat poedersuiker om je bloemen te bestrooien

Bereiding

  • Haal het klokhuis uit de appel
  • Snijd de appels verticaal doormidden ( dus van het steeltje naar de onderkant)
  • Leg de halve appels op een snijplank en snijd ze in  hele dunne plakken
  • Doe alle appelschijfjes voorzichtig in een grote schaal
  • Meng het citroensap aangelengd met wat water tot de schijfjes net bedekt zijn
  • Stop de kom met appel twee minuten in de magnetron
  • Doe je appelschijven voorzichtig in een zeef en laat ze goed uitlekken
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en plak de helften in de lengte weer aan elkaar zodat je een lange reep deeg krijgt
  • Roer de marmelade los met een eetlepel water  en bestrijk je bladerdeeg ermee
  • Leg de appelstroken naast elkaar met de bolle kant naar boven. Wat dakpansgewijs
  • Klap het randje bladerdeeg dubbel en rol het deeg losjes op
  • Zet de roosjes met de appel met het schilletje net over het randje naar boven
  • Rol het op en stop je roosje in de muffinvorm
  • Stop het dan veertig minuten in de oven. Worden ze te bruin? Denk ze dan af met wat aluminiumfolie
  • Haal ze na veertig minuten uit de oven en laat ze wat afkoelen tot ze lauw geworden zijn
  • Bestrooi ze daarna met wat poedersuiker.
Lees ook  Stokbrood met tomaten. Recept pan con tomate
appelroosjes