Asperges invriezen: hoe doe je dat

Categories Keuken, KeukentipsPosted on

Het is nu volop tijd voor witte asperges, de echte lentegroente, verkrijgbaar van april tot en met juni. Maar wat als je ook buiten het seizoen wilt genieten van dit ‘witte goud’? Gelukkig kun je witte asperges invriezen en als je het op de juiste manier doet, blijven ze 4 tot 6 maanden goed in de vriezer.

Asperges

Asperges zijn niet alleen lekker, maar ze zijn ook voedzaam. Ze bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van voedingsvezels, foliumzuur, vitamine C, vitamine K en verschillende mineralen zoals kalium en ijzer. Asperges hebben ook antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen.

Hoe kun je asperges invriezen?

Als je verse asperges hebt gekocht om in te vriezen, kun je ze niet direct de vriezer in doen. Je moet ze eerst schillen en de onderkant van de steel afsnijden. Dep ze vervolgens droog en stop ze in een diepvrieszak.

Asperges invriezen

Niet ontdooien

Wanneer je de ingevroren asperges wilt eten, is het belangrijk om ze niet van tevoren te ontdooien. Leg ze direct in kokend water en kook ze 5 tot 10 minuten voor een flinke portie. Als je ze wel ontdooit, worden ze slap en dat willen we niet bij asperges.

Het is ook mogelijk om gekookte asperges in te vriezen. Laat ze na het koken helemaal afkoelen, laat goed uitlekken en stop ze in een diepvrieszak of vershoudbak. Dan zijn ze nog 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Recepten met asperges

Lees ook  Recept gezonde eiersalade