Het is weer aspergetijd. Asperges kun je op verschillende manieren eten. Met ham en ei, maar ook met een lekkere zelfgemaakte hollandaisesaus. Wat een werk, hoor ik je denken. Valt mee hoor. Deze aspergesaus maak je binnen vijf minuten en gewoon met je blender of keukenmachine.
Meer lezen over asperges kan hier
Ingrediënten
- 500 gram asperges
- Een eetlepel citroensap
- Een snufje zout
Ingrediënten saus
- Twee eidooiers
- Een eetlepel citroensap
- Een eetlepel witte-wijnazijn
- 100 gram boter in blokjes
- Wat zout en peper uit de molen
Bereiding
- Snijd de taaie uiteinden van de asperges af
- Schil ze met een dunschiller van net onder het kopje naar beneden
- Bewaar ze in koud water met wat citroensap. Dit doe je om te voorkomen dat ze verkleuren
- Doe de schillen in ruim koud water en doe er een beetje zout bij. Breng het water aan de kook. Doe dit ongeveer een kwartiertje
- Haal de schillen uit het water en doe de asperge in de “bouillon”
- Kook de asperges ongeveer 10 minuten op zacht vuur. Laat ze daarna nog tien minuten nagaren tot ze mooi zacht zijn
Bereiding saus
- Pak je blender op keukenmachine
- Klop de eidooiers ongeveer een minuut met zout en peper
- Verhit de citroensap en de azijn samen in een pannetje
- Giet het mengsel in een klein straaltje in je blender of keukenmachine. Zorg er wel voor dat deze aanstaat
- Zet je machine weer uit en laat in je pannetje de boter smelten. Zorg er wel voor dat de boter niet bruin wordt
- Giet de vloeibare boter in de draaiende machine. Je krijgt nu een mooie dikke botersaus
- Proef je saus. Met zout en peper kun je je saus op smaak maken.