Badkamer schoonmaken? Tips voor een schone en blinkende douche

Categories Huis, SchoonmakenPosted on

Urenlang boenen om de badkamer schoon te krijgen is voor veel mensen niet een hobby. Het meeste werk zit ‘m vaak in het schoonmaken van de douche: het kost veel tijd en kalkaanslag en zeepresten laten zich maar moeilijk verwijderen. Met deze vijf snelle tips voor het schoonmaken van he badkamer ben je snel klaar.

Douchekop ontkalken

Vul een plastic zakje met azijn en bind het zakje vast om de douchekop. Laat het zakje met azijn een nacht weken, de volgende ochtend zul je zien dat de douchekop schoon en kalkvrij is.

Glazen douchewand schoonmaken

Om de douchedeur goed schoon te krijgen gebruik je een product dat eigenlijk bedoeld is voor je auto. Wrijf de douchedeur in met een dun laagje carwax. Je zult zien dat de waterdruppels dan zo van het glas afrollen.

badkamer schoonmaken

Afdrogen

Iets wat je elke dag kunt doen, na je eigen douchebeurt, is de deur en wanden van de douche afnemen met een rubber trekkertje. Dat trekkertje bewaar je speciaal met dat doel in de badkamer, binnen handbereik, zodat je het nooit vergeet. De deur en wanden afnemen kost je zo niet meer dan een minuut en je voorkomt ermee dat je later flink moet boenen om kalkaanslag te verwijderen.

Douchegordijn schoonmaken

Heb je een douchegordijn? Haal het gordijn regelmatig van de doucherail en laat het dan een paar uur in een zoutwaterbad weken. Na dit ‘badje’ kan je douchegordijn en weer even tegenaan en voorkom je schimmel.

Waar maak je badkamer mee schoon?

Je hebt niet veel moderne wondermiddeltjes nodig om je douche blinkend schoon te krijgen. Een mengsel van azijn en afwasmiddel werkt namelijk ook geweldig tegen kalk- en zeepresten. Je spuit de wanden van je douche in met het mengels, laat het even intrekken en neemt dan de wanden af met een spons. 

Lees ook  Hoe krijg je je wasmand snel leeg na een vakantie?

Maak regelmatig gebruik van deze tips, zodat het schoonmaken van je douche geen klusje meer is waar je dagenlang tegen opkijkt.