Bagel zalm en roomkaas

bagel zalm

Op een mooie zonnige zondag ontbijten op je terras of balkon met deze bagel zalm is een feestje. Maar dit recept is natuurlijk ook te maken als lunch of op een andere dag. En je hebt maar vier ingrediënten nodig.

Een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut. Bagels hebben een gezond imago; ze worden zonder boter of margarine gebakken. Ze kunnen op vele manieren worden belegd bijvoorbeeld met roomkaas en avocado, maar ook als broodje gezond.

Ingrediënten bagel zalm

  • Vier bagels ( die kun je gewoon in de supermarkt kopen)
  • Wat dille
  • 150 gram roomkaas
  • 8 plakken gerookte zalm
bagel zalm

Bereiding

  • Snijd de bagels doormidden en rooster ze goudbruin aan de gesneden kant. Dat kan even in de oven, maar ook gewoon in een koekenpan. 
  • Laat ze voor je ze gaat beleggen wat afkoelen. Anders loopt je roomkaas er namelijk af
  • Was de dille, dep de dille droog en hak het fijn
  • Roer de dille door de roomkaas. Dit kan gewoon met een vork of een lepel
  • Bestrijk het onderste deel van de bagel met de roomkaas en dille en leg er twee plakken zalm op
  • Doe de bovenkant van de bagel er weer op
  • Wat komkommer erop is ook ontzettend lekker