Bananenpannenkoeken gemaakt van overrijpe bananen

Ik had nog wat bananen op de fruitschaal liggen die er niet al te fleurig bij lagen. Ze werden bruin en de kinderen liepen er al met een boogje omheen. ,,Geen banaan mee naar school”, alsjeblieft smeekten ze. En dus maakte ik bananenpannenkoekjes. Een recept van Janny van der Heijden van Heel Holland bakt.

Ingrediënten

  •  3 rijpe bananen
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 450-500 ml karnemelk
  • boter of olie om te bakken

Hoe maak je bananenpannenkoeken

  • Pel de bananen en prak ze fijn. Meng beetje bij beetje de bloem, gesmolten en afgekoelde boter, de losgeklopte eieren en vanillesuiker erdoor.
  • Voeg aansluitend al roerend met een mixer of garde de karnemelk hierbij. Blijf roeren tot een glad beslag is verkregen, maar roer niet te veel of te lang.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan met stevige bodem en laat hierin telkens drie lepels beslag glijden.
  • Bak de pannenkoekjes aan één kant tot zich gaatjes aan het oppervlak vertonen (dan is de onderkant gaar), keer ze en bak ook de andere kant gaar.

bananenpannenkoeken

Deze pannenkoekjes zijn erg lekker met wat honing, poedersuiker en bosbessen of met esdoorn-siroop en pecan- of walnoten. En natuurlijk ook heerlijk met gesmolten chocolade. En stiekem verdenk ik de kinderen ervan dat ze de bananen expres bruin laten worden zodat we deze pannenkoekjes kunnen eten.

Facebook Comments