Bechamelsaus maak je makkelijk zelf. Deze Italiaanse witte romige saus past perfect bij pasta en groenten. Of in een lasagne. Zelf maken is niet moeilijk. Wedden dat je nooit meer anders wilt?
Ingrediënten
- 300 ml melk
- Een kleine ui waar je drie kruidnagels inprikt
- 1 foelieblad
- Een vers laurierblaadje
- 4 witte of zwarte peperkorrels
- Een kleine geschrapte wortel
- Twee eetlepels boter of margarine
- 35 gram bloem
- wat zout en peper naar smaak

Bereiding
- Schenk de melk in een steelpan. Neem 1 waar een deksel op kan
- Doe de ui, foelie, laurier, peperkorrels en de wortel in de pan
- Zet het vuur niet te hoog en breng alles aan de kook.
- Neem dan de pan van het vuur en doe het deksel erop. Laat het even 30 minuten staan
- Smelt de boter in een ander pannetje en doe de bloem erbij. Kook dit ook zachtjes en roer dit ongeveer 2 minuten. Zorg dat je geen klontjes hebt
- Roer geleidelijk de melk door het mengsel van boter en bloem. Net zolang tot alle melk erin zit
- Breng je saus al roerend aan de kook tot hij dik, glad en glanzend is
- Dan proef je je saus even. Je kunt nog wat peper en zout toevoegen.