Belgische winkelketen Casa komt naar Leeuwarden en Groningen

Nog even en het Noorden kan kennismaken met de Belgische winkelketen Casa. Drie Xenos-winkels in Leeuwarden en Groningen wijken ervoor. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Twee Xenos-winkels in Groningen, die aan de Vismarkt en winkelcentrum Paddepoel, maken volgens planning in september plaats voor vestiging van Casa. Die op De Centrale in Leeuwarden wordt eind september, begin oktober omgebouwd. Zij behoren tot de 110 van de 170 Xenos-winkels die Casa in maart van de Blokker Holding overnam.

Casa

Nieuwe formule

Casa behoort niet tot die holding, maar is wel eigendom van de familie Blokker. De nieuwe formule moet meer jongeren naar de winkels lokken.

Trendwachters krijgen een grote rol bij de samenstelling van de collectie. Die bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. Casa wil het winkeloppervlakte onderverdelen in wat ze ‘belevingswerelden’ noemen. Vijftig filialen ondergaan dit jaar nog de benodigde gedaanteverwisseling, de overige zestig zijn volgend jaar aan de beurt.

Lees ook  Minder verpakkingsmateriaal in supermarkt in 2025

Geef een antwoord