Bietencarpaccio met geitenkaas en noten

bietencarpaccio

Carpaccio van rode biet is een feestelijke voorgerecht. En slim: je kunt ‘m van tevoren al maken, dus het diner is dan makkelijk te serveren. Maar het is ook erg lekker als lunch en favoriet van veel vegetariërs.

Ingrediënten

  • Drie gekookte rode bieten
  • 30 gram pecannoten of pistachenoten
  • Twee eetlepels honing
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 125 gram creme fraiche
  • Twee eetlepels rodewijnazijn
  • Vier eetlepels olijfolie
  • Handje dille

Hoe maak je bietencarpaccio?

  • De bietjes moeten dun gesneden worden. Dit kun je met een mandoline, kaasschaaf of een scherp mes doen. Het moeten echt flinterdunne stukjes worden. Pas dus op je vingers.
  • Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een grote schaal ( zie bovenstaande foto)
  • Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pecannoten met een eetlepel honing en een beetje zout. Dit doe je ongeveer 3 minuten
  • Mix de geitenkaas met de creme fraiche.
  • Klop een dressing van de rodewijnazijn, de rest van de honing en de olijfolie. Je kunt het eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.
  • Doe je geitenkaas-mix in een spuitzak en spuit toefjes op de bietencarpaccio.
  • Bestrooi je carpaccio met de pecannoten, dille en dressing
Lees ook  Italiaanse minestronesoep