Carpaccio van rode biet is een feestelijke voorgerecht. En slim: je kunt ‘m van tevoren al maken, dus het diner is dan makkelijk te serveren. Maar het is ook erg lekker als lunch en favoriet van veel vegetariërs.
Ingrediënten
- Drie gekookte rode bieten
- 30 gram pecannoten of pistachenoten
- Twee eetlepels honing
- 50 gram zachte geitenkaas
- 125 gram creme fraiche
- Twee eetlepels rodewijnazijn
- Vier eetlepels olijfolie
- Handje dille
Hoe maak je bietencarpaccio?
- De bietjes moeten dun gesneden worden. Dit kun je met een mandoline, kaasschaaf of een scherp mes doen. Het moeten echt flinterdunne stukjes worden. Pas dus op je vingers.
- Leg de plakjes biet dakpansgewijs op een grote schaal ( zie bovenstaande foto)
- Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pecannoten met een eetlepel honing en een beetje zout. Dit doe je ongeveer 3 minuten
- Mix de geitenkaas met de creme fraiche.
- Klop een dressing van de rodewijnazijn, de rest van de honing en de olijfolie. Je kunt het eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.
- Doe je geitenkaas-mix in een spuitzak en spuit toefjes op de bietencarpaccio.
- Bestrooi je carpaccio met de pecannoten, dille en dressing