Onze moestuin stond vol met rode bieten die schreeuwden om uit de grond gehaald te worden. En dus aten we rode biet. Maar er bleef aardig wat over en van de restjes gekookte rode biet maakte ik een heerlijke spread. Deze bietenhummus is lekker op brood maar ook op een cracker of toastje.
Hoeveelheid bietenhummus
Maak niet teveel bietenhummus. Of je moet een feestje geven natuurlijk. Geloof me, je wilt echt niet 5 dagen hetzelfde eten. Je hummus is langer houdbaar als je er wat citroensap door doet. Je kunt het ook prima invriezen. Vul kleine plastic potjes of zakjes. Heb je het eenmaal ontdooid dan kun je het niet meer invriezen.
Wat heb je nodig?
- 200 gram gekookte biet
- Twee eetlepels tahin. (Meer kan geen kwaad)
- 100 gram gekookte kikkererwten
- Een teentje knoflook
- Een eetlepel olijfolie
- Twee eetlepels rode wijnazijn
- Twee eetlepels rijststroop
- Eventueel wat zout

Hoe moet je bietenhummus maken?
Eigenlijk is dat heel simpel. Gooi alle bovenstaande ingrediënten in de blender of keukenmachine tot het mooi glad is. En dan smeren maar!