Blauwe bessen muffins

Blauwe bessen muffin

Ontbijten is feest met deze lekkere muffins met blauwe bessen. Ook zijn ze handig om mee te nemen naar school, je werk of voor een picknick. Je kunt ze vijf dagen in de koelkast bewaren. En invriezen kan natuurlijk ook.

Ingrediënten voor 5 muffins

  • Olie
  • Twee eieren
  • Een banaan
  • 100 ml rijstmelk
  • Een eetlepel citroensap
  • Twee theelepels zuiveringszout ( baking soda)
  • Een theelepel kaneelpoeder
  • 200 gram havermeel
  • 6 medjooldadels
  • 100 gram (bevroren) blauwe bessen
Blauwe bessen muffins

Bereiding

  • Zet de oven aan op 180 graden en vet de muffinvormpjes goed in met wat ( kokos) olie
  • Doe de eieren, banaan, rijstmelk en citroensap in de blender en mix het net zolang tot alles luchtig is
  • Doe het beslag in de kom en doe de kaneel, zuiveringszout en havermeel erbij. Als je goed roert ontstaat er een mooi dik beslag
  • Haal de pit uit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes dadel samen met de blauwe bessen door je beslag
  • Roer alles nog eens goed en voorzichtig en verdeel je beslag over de vormpjes
  • Bak de muffins ongeveer 30 minuten. Laat ze dan afkoelen
Lees ook  Popcorn met chocola en kaneel