Bloemkoolsoep kun je eten als hoofdgerecht. Als je er twee borden van eet zit je bomvol en je hebt veel vitamines en mineralen binnen gekregen. Deze soep past goed in een koolhydraatarm dieet. Je kan deze bloemkoolsoep met garnalen ook maken als voorgerecht, gebruik dan twee liter bouillon zodat de soep wat dunner is.
Natuurlijk kun je de garnalen ook gewoon weglaten. Croutons zijn ook erg lekker in deze soep. Een kom bevat 130 kcal / 8 gram vet / 8 gram eiwit / 6 gram koolhydraten. Bewaren kan ook prima. Maak de soep 2 tot 3 dagen eerder (zonder de room) en bewaar de soep afgedekt in de koelkast. Een paar weken van tevoren maken kan ook, vries de soep dan in. Voeg de room bij het verwarmen pas toe.
Ingrediënten Bloemkoolsoep met garnalen
- 1 bloemkool
- 2 sjalotten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 liter groentebouillon (bij voorkeur minder zout) als het een voorgerecht is. 1,5 liter als het een maaltijdsoep is
- 250 ml kookroom light
- 200 gram (Hollandse) garnalen
- 3 takjes kervel
- Beetje zwarte peper

Bereiding
- Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes.
- Snipper de sjalotten.
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de sjalot ongeveer een minuut. Schep de bloemkool erdoor. Schenk daarna de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
- Kook de groente in de soep in 15 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep met de staafmixer. (wel eerst de pan van het fornuis halen)
- Voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog 1 tot 2 minuten.
- Breng de soep op smaak met peper.
- Schep de soep in 8 kommen en garneer met de garnalen, een beetje kervel en wat gemalen zwarte peper.