Bloemkoolsoep met hazelnoten

bloemkoolsoep

Met bloemkoolsoep kun je flink variëren. Zo hadden we eerder al deze lekkere bloemkoolsoep met garnalen. Met croutons kan natuurlijk ook. Dit keer versierden we onze maaltijdsoep met hazelnoten. De soep bevat per kom 185 kcal, 16 gram vet, 4 gram eiwit / 6 gram koolhydraten.

Ingrediënten bloemkoolsoep

  • 1 bloemkool
  • 2 sjalotten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 liter groentebouillon (bij voorkeur minder zout) ( minder water gebruiken als je van dikke soep houdt)
  • 50 gram hazelnoten
  • 16 tot 24 salieblaadjes
  • 250 ml kookroom light
  • Bewaar wat bloemkoolroosjes om je soep mee te garneren.
bloemkoolsoep

Bereiding

  • Snijd de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Snipper de sjalotten.
  • Verhit in een soeppan 2 eetlepels olijfolie.
  • Fruit de sjalot ongeveer 1 minuut
  • Schep de bloemkool erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook. Kook de soep in 15 minuten zachtjes gaar.
  • Hak de hazelnoten grof. Rooster in een droge koekenpan de hazelnoten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Haal de pan van het fornuis en pureer de soep met de staafmixer.
  • Voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog een minuut of 2. Breng de soep op smaak met peper.
  • Schenk intussen de laatste 4 el olijfolie in de koekenpan. Bak de salieblaadjes in 1-2 minuten knapperig. Doe dit ook met bloemkoolroosjes die je overgehouden hebt.
  • Laat dit op keukenpapier uitlekken.
  • Schep de soep in kommen en garneer de soep met de hazelnoten en krokante salieblaadjes.

Lees ook  Recept bananenpannenkoek