Boekenkast inrichten. Met deze tips wordt het niet rommelig

Categories Huis, Interieur, OpruimenPosted on
Boekenkast inrichten

Wanneer je veel van lezen houdt dan heb je misschien een grote boekencollectie thuis, weggestopt in een kast of op zolder in dozen. Zonde! Boeken mogen gezien worden en verdienen een mooi plekje in je interieur. Maar een boekenkast inrichten kan best lastig zijn. Want hoe zorg je ervoor dat het niet rommelig oogt?

Boekenkast inrichten

Het inrichten van een boekenkast kan een leuke en creatieve manier zijn om je persoonlijkheid en stijl te tonen, terwijl je ook functioneel gebruik maakt van de ruimte. Hieronder zijn enkele tips om je te helpen bij het inrichten van een boekenkast:

Maak een plan: Voordat je begint met het plaatsen van boeken en andere items in je boekenkast, is het handig om eerst een plan te maken. Bedenk welke boeken en items je wilt opnemen en op welke planken ze moeten komen. Je kunt ook een bepaald thema of kleurenschema kiezen om de boekenkast er georganiseerd en samenhangend uit te laten zien.

Sorteer je boeken: Het is een goed idee om je boeken te sorteren voordat je ze in de boekenkast plaatst. Sorteer op auteur, genre, kleur, grootte of een andere methode die voor jou logisch is.

boekenkast inrichten

Groepeer items: Groepeer boeken op thema of kleur om de boekenkast er netjes en georganiseerd uit te laten zien. Je kunt ook decoratieve items, zoals foto’s, beeldjes of planten, groeperen om interesse toe te voegen.

Gebruik planken van verschillende hoogtes: Plaats boeken op planken van verschillende hoogtes om visuele interesse toe te voegen. Hierdoor kan je ook boeken van verschillende hoogtes en formaten kwijt.

Lees ook  Opruimen. Handige opruimchallenges om te ontspullen

Varieer horizontale en verticale stapels: Varieer de manier waarop boeken worden gestapeld, zodat de boekenkast er interessanter uitziet. Plaats sommige boeken verticaal en andere horizontaal, of maak een mix van beiden.

Laat ruimte over: Laat wat ruimte over tussen de verschillende items om de boekenkast er luchtiger en minder druk uit te laten zien. Dit zorgt ook voor de mogelijkheid om nieuwe items toe te voegen.

Zorg voor balans: Zorg ervoor dat de boekenkast visueel in balans is. Plaats bijvoorbeeld zware items aan de onderkant van de boekenkast en lichte items bovenop.

Met deze tips kan je een georganiseerde en visueel aantrekkelijke boekenkast creëren. Onthoud dat het belangrijk is om je eigen stijl en smaak te laten zien in de inrichting van de boekenkast.