Brownies maken is al erg leuk om te doen. En opeten misschien nog wel leuker. Deze brownies met macadamianoten en gember zijn echt om je vingers bij af te likken. En echt een superkok hoef je er niet voor te zijn en je bent nog geen uurtje kwijt om het te maken.
Ingrediënten voor brownies met macadamia
- 200 gram pure chocola
- 100 gram boter
- 100 gram basterdsuiker
- Twee eetlepels gembersiroop
- Een centimeter verse gember ( geschild en geraspt)
- Drie losgeklopte eieren
- 50 gram bloem
- 100 gram macadamianoten
- 100 gram grofgehakte witte chocola
- Een eetlepel cacaopoeder om je brownie mee te versieren
Wat heb je verder nodig?
- Bakpapier
- Een lage rechthoekige bakvorm
Hoe maak je deze brownies?
- Smelt de pure chocola met boter in een steelpan en laat het smelten op een lage stand
- Is het gesmolten dan haal je het van het vuur en giet je het in een kom.
- Klop de basterdsuiker, gembersiroop en gember door het mengsel
- Daarna klop je de eieren en bloem erdoor
- Zet dan de oven aan op 180 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
- Schep de noten en de witte chocola door het beslag en verdeel het in je bakvorm
- Bak je brownies in de oven in ongeveer 30 minuten gaar.
- Laat je brownies afkoelen. Daarna kun je je brownies in stukjes snijden
Ideetje nodig voor kerst? Het recept