Cannelloni is een pastasoort , die bestaat uit grote dikke staafjes gemaakt uit durumtarwe. Vaak wordt Cannelloni met bolognesesaus geserveerd maar je kunt ze ook vullen met vlees, vis of groente. Wij vulden ze met spinazie, ricotta en ham.
Ingrediënten
- 12 gedroogde cannelloni
- Een beetje zout en peper
- Boter om je ovenschaal mee in te vetten
- 150 gram magere fijngesneden ham
- 150 gram spinazie uit de diepvries. Ontdooi dit eerst goed en laat het uitlekken
- 125 gram ricotta
- Een ei
- Drie eetlepels versgeraspte pecorino. Pecorino is een Italiaanse schapenkaas.
- Een snufje nootmuskaat
- 600 ml melk
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 75 gram versgeraspte gruyere. Gruyère kaas heeft een lekkere zoetige nootachtige smaak.
Bereiding
- Zet de oven aan op 180 graden
- Breng een grote pan met water aan de kook. Doe daar een klein beetje zout bij
- Doe de cannelloni in het water en kook de pasta in een minuut of 8 beetgaar
- Giet ze af en laat de cannelloni goed uitlekken en leg ze op een bord. Dep ze wat droog met keukenpapier
- Doe voor de vulling de ham, spinazie en ricotta in de keukenmachine. Pureer alles een paar seconden
- Doe dan het ei en de pecorino erbij en maak er een glad papje van
- Doe de vulling in een kom en breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout
- Vet de ovenschaal in
- Doe de vulling in een spuitzak met een opening van een centimeter
- Zet een cannelloni rechtop open de bovenkant en spuit er wat vulling in
- Buisje gevuld? Leg hem dan in de schaal. Dan kun je verder met de volgende
- Dan kun je met de kaassaus aan de slag. Doe de melk in een pannetje en breng het net niet aan de kook
- Smelt ondertussen in een andere pan de boter. Doe de bloem bij de boter en roer het goed tot het een mooi papje is
- Roer langzaam de warme melk erdoor
- Kook alles op laag vuur tot het glad en ingedikt is. Dit duurt een minuut of 10
- Haal de pan van het vuur en roer de gruyere erdoor. Breng alles een beetje op smaak met wat zout en peper
- Doe de kaassaus over de gevulde cannelloni
- Dek de schaal af met wat aluminiumfolie en zet de schaal 25 minuten in de oven
Eet smakelijk!