Chutney met appel, ui en gember

chutney

Zoek je wat lekkers voor bij de kaas, kip of vleeswaren. Dan moet je zeker deze chutney met appel, ui en gember eens proberen. Het is ontzettend lekker, snel te maken en als je het in een brandschoon potje doet, kun je het ook gerust een paar dagen bewaren.  Nadeel is alleen vaak dat het te lekker is en dat de chutney bijna geen kan krijgt om in de koelkast gezet te worden omdat het dan al op is.

Wat heb je nodig?

  • Twee gesnipperde uien
  • Twee geschilde en fijngesneden appels
  • Een beetje olie
  • Een eetlepel geraspte gemberwortel
  • Twee eetlepels wittewijnazijn
  • Een eetlepel suiker
  • Een flinke snuf kerriepoeder
Chutney

Hoe maak je het?

Stoof de uien met de appels in en pan met een beetje olie. Schep het regelmatig om zodat het niet aan je pan blijft plakken. Voeg daar de gemberwortel, wittewijnazijn, suiker en kerriepoeder aan toe en laat alles een minuut of tien lekker sudderen. Doe alles in een goed schoongemaakt potje en laat het dan afkoelen. 

Lees ook  Wortelsoep met gember