In onze moestuin groeiden heel veel courgettes. Om ze nu iedere dag te eten ging ons wat te ver en dus maakte ik er ingemaakte courgette van. Lekker in een salade maar ook als bijgerechtje bij de barbecue.
Ingrediënten
- Twee courgettes
- Een rode paprika
- 750 ml wittewijnazijn
- 350 gram suiker
- Een eetlepel gekneusde venkelzaad of komijnzaad
- Zes schone potten van 350 ml
Bereiding
- Snijd de courgette in plakken en de paprika in repen
- Verdeel de courgette en de paprika over de potten en druk het licht aan
- Breng de wijnazijn met de suiker en het venkelzaad of komijnzaad tegen de kook
- Los de suiker langzaam op
- Schenk het zoetzure vocht over de courgette
- Sluit de pot en laat ze omgekeerd ongeveer vijftien minuten afkoelen
- Keer de potten en laat ze helemaal afkoelen
- Na twee dagen is het het lekkerst. Je kunt de potten op een koele en donkere plek maximaal drie maanden bewaren. Voor een geopende pot is dat ongeveer 7 dagen.
Voedingswaarde per pot: 66 kcal, 13 g koolhydraten, 13 g suikers
Rocco Bormioli Fido Weckpot 1 l -
€6,95
Bol.com
4x stuks Weckpotten/inmaakpotten met klepdeksel 1 liter
€30,49
Bol.com