Cranberrysaus met port

Cranberrysaus

Wil je cranberrysaus gebruiken bij je maaltijd dan is het het lekkerst als je het twee weken eerder maakt dan dat je het gebruikt. De smaken kunnen dan namelijk goed intrekken. Hoe langer je de saus van tevoren maakt, hoe lekkerder hij is. Let op! Omdat er alcohol inzit is de saus niet geschikt voor jonge kinderen. Het is lekker om te serveren bij kip en varkenshaas, maar ook bij eendenborst en wild.

Ingrediënten cranberrysaus

  • 250 gram verse cranberry’s
  • 100 milliliter sinaasappelsap
  • Vier eetlepels suiker
  • 100 milliliter rode port
  • Een kaneelstokje
  • Twee kruidnagels
  • Twee takjes tijm
  • Een hele schone pot met deksel
Cranberrysaus

Bereiding

  • Meng de cranberry’s met de sinaasappelsap in een steelpan en breng het aan de kook
  • Voeg de suiker, port, kaneel, kruidnagels en tijm toe en laat het op de lage stand van je fornuis zachtjes pruttelen
  • Pureer de saus kort met een staafmixer. Je kunt zelf bepalen hoe grof of fijn je het wilt hebben
  • Neem de pan van het fornuis en schenk de saus met kruiden en al in de pot
  • Draai de deksel erop en zet de gevulde pot omgekeerd weg
  • Bewaar je je saus op een donkere, koele plaats dan kun je het maximaal zes maanden bewaren
  • Heb je de pot geopend? Bewaar je saus dan in de koelkast
Lees ook  Kerstmarkt? Hier zitten veel calorieën in