Croutons maken voor je soep of salade van oud brood

Croutons zijn erg lekker in een soepje of door een salade. En ze zijn nog gemakkelijk te maken ook. Gewoon van wat restjes brood.

Ze maken van vers brood is erg lastig. Je kunt het beste brood gebruiken van een dag oud. Maar nog ouder kan natuurlijk ook. Een mooie manier om van je restjes af te komen. Zelf bewaar ik vaak de kapjes van brood vaak.

Ook kun je prima variëren qua smaak. Naturel, met knoflook, Italiaanse kruiden, met pesto. Je kunt het allemaal eens proberen. Al zullen niet alle varianten lekker zijn in je zelfgemaakte soep.

Ingrediënten

  • Vier witte stukjes brood. Het liefst ouder dan 1 dag
  • Een deciliter neutrale olie
  • Een beetje verse peterselie
  • Een teentje knoflook
  • Een beetje zout

croutons maken

Bereiding

  • Snijd de boterhammen in blokjes. De korstjes mogen eraan blijven
  • Verhit de olie in een koekenpan
  • Halveer de knoflook en bak deze in de olie tot hij begint te verkleuren
  • Voeg dan de brokjes brood toe
  • Bak de croutons in ongeveer drie minuten goudbruin
  • Laat de croutons uitlekken op keukenpapier of bakpapier
  • Bestrooi je croutons met wat peterselie en zout
Facebook Comments

Geef een reactie