De beste boeken over het keto dieet

Categories KeukenPosted on

Een keto dieet boek kopen is handig als je het ketodieet wilt volgen. Op deze pagina hebben we de beste (kook) boeken over het ketogeen dieet voor je verzameld.

Keto dieet

Het keto dieet staat voor weinig koolhydraten (Bij een ketogeen dieet eet je 20 tot 50 gram koolhydraten per dag), wel eiwitten, vet en groente. Door het dieet schakelt het lichaam over van het verbranden van koolhydraten en eiwitten naar het verbranden van je vetreserves. En daardoor zul je afvallen. Volgers van dit dieet omschrijven het Ketodieet wel als heftig en zwaar.

Het complete keto-dieet kookboek – Jane Faerber

In dit boek van de Deense vlogster Jane Faerber vind je 60 simpele keto-gerechten die niet alleen weinig koolhydraten en veel vetten bevatten, maar ook nog eens erg lekker zijn. Door dit boek te lezen leer je hoe het ketodieet werkt, hoe je op een gemakkelijke en veilige manier overschakelt naar een ketogene levensstijl en hoe het dieet niet alleen goed is om af te vallen maar ook andere gezondheidsvoordelen heeft, zoals een stabielere bloedsuikerspiegel, een verminderd kans op hart- en vaatziekten en een betere spijsvertering.

Koolhydraatarm eten. Zó doe je dat! Startgids – Matty Barnhoorn

Dit boek is een praktische gids om te starten met gezond koolhydraatarm (keto) eten inclusief eenvoudige weekmenu’s en makkelijke koolhydraatarme recepten. Effectieve aanpak ook bekend van het tv programma ‘Hoe word ik 100′. Dit boekje is een fijne handleiding als je wilt starten met koolhydraatarm eten. De weekmenu’s zijn makkelijk te volgen en er staan handige tips bij.

Lees ook  Recept prei quiche

Bestel het boek hier bij Bol.com

Het keto-dieet compleet – Amy Ramos

keto dieet

Het keto-dieet compleet van Amy Ramos vertelt je alles wat je wilt weten over één van de grootste dieettrends van het moment! Met dit eetpatroon, waarbij de focus ligt op koolhydraatarm en vetrijk eten, raak je snel je overtollige kilo’s kwijt. Met deze internationale bestseller kan iedereen die wil starten met het keto-dieet direct aan de slag! Inclusief praktische informatie, 75 makkelijke recepten en een 14 dagen maaltijdenplan.

Bestel het boek hier bij Bol.com

Het keto-dieet – Martina Slajerova

‘Het keto-dieet’ bevat meer dan 150 recepten en praktische informatie over de ketogene levensstijl. Martina Slajerova, oprichter van het KetoDiet-blog, geeft een complete handleiding voor het keto-dieet, gebaseerd op de meest recente onderzoeken. Dit is een goed boek als je net start met een Keto dieet. Geeft inzichten in Keto en producten die wel en niet passen zijn in een keto levensstijl.

Het Keto-plan -Julie van den Kerchove

Julie Van den Kerchove is het gezicht achter de populaire blog Julie’s Lifestyle. Haar recepten zijn snel te bereiden met gemakkelijk verkrijgbare ingrediënten. Kort samengevat bevatten haar recepten gezonde vetten, veel verschillende groentes en wat dierlijke eiwitten in de vorm van eieren, vis en gevogelte. Het boek ziet er mooi uit, de macronutriënten zijn berekend, niet alle receptuur is even verrassend maar volgt de trends.

Keto for One – Dana Carpender

keto dieet

Dana Carpender past daar in Keto for One een mouw aan met 100 keto-vriendelijke eenpersoonsporties. Alle recepten in dit boek passen perfect in een drukke, moderne levensstijl. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden, zonder dat je voedsel verspilt of urenlang in de keuken staat.
Enkele gerechten uit Keto for One: Eiersalade met tomaat en avocado, Blauwekaassalade met biefstuk, Runderrolletjes met roomkaas, spinazie en olijven, Omelet met chorizo, kaas en avocado, Bloemkoolrijst met kip en amandelen, Coquilles met bruine boter, bacon en asperges, Chiapudding met pindakaas…