Dolfje Weerwolfje speelt in 2023 hoofdrol in Geef een boek cadeau

Categories NieuwsPosted on

Het eerste boek in de succesvolle serie Dolfje Weerwolfje is uitgekozen als het boegbeeld van de campagne Geef een boek cadeau in 2023. Het verhaal van schrijver Paul van Loon over een jongetje van 7 jaar dat af en toe verandert in een weerwolf, treedt daarmee in de voetsporen van klassiekers als Het Achterhuis, Koning van Katoren en Brief voor de Koning die eerder werden geselecteerd.

Dolfje Weerwolfje

Dolfje weerwolfje

De eerste Dolfje Weerwolfje wordt in een nieuwe oplage van vele honderdduizenden exemplaren gedrukt en wordt vanaf 10 februari verkocht in boekwinkels. De boeken worden veel ingekocht door scholen, die de exemplaren cadeau doen aan leerlingen om het lezen te stimuleren. In de week van 10 februari besteden in het hele land bibliotheken, boekwinkels en scholen massaal aandacht aan de reeks en het personage Dolfje.

24 boeken 

Paul van Loon heeft inmiddels 24 boeken over Dolfje geschreven. De auteur en zijn grote held zijn mede gekozen omdat Van Loon komend jaar zijn veertigste verjaardag als schrijver viert. De afgelopen jaren zijn de boeken die werden gekozen voor de campagne in een oplage van ruim 350.000 exemplaren verspreid.

Lees ook  Hoe werkt de menstruatiecup en waar koop je ze?