Doperwtensoep met kookroom

Deze soep kun je maken van verse doperwten maar ook van doperwten uit de vriezer. Een heerlijke soep die je binnen tien minuten op tafel kunt hebben. 

Ingrediënten doperwtensoep

  • 600 ml groentebouillon
  • 450 gram doperwten ( vers of uit de vriezer)
  • snufje kristalsuiker
  • zout en peper
  • 125 ml kookroom plus wat extra ter garnering

Bereiding doperwtensoep

  • Breng de bouillon in een grote pan aan de kook 
  • Doe de doperwten erbij en kook ze ongeveer vijf minuten
  • Haal je pan van het fornuis en doe er wat suiker, zout en peper bij.
  • Doe dan je soep in de keukenmachine of zet de staafmixer erop
  • Is je soep glad? Proef dan even of er nog wat suiker, zout of peper bij moet
  • Schenk de soep terug in de pan en roer de room er doorheen
  • Verwarm je soep tot hij net niet kookt
  • Even proeven. Moet er nog wat zout of peper bij?
  • Schenk de soep in kommen en roer er een dun straaltje room doorheen

Tip: Een blaadje mint zorgt voor een frisse smaak

 

Lees ook  Italiaanse tomatensoep zonder pakjes en zakjes