Deze soep kun je maken van verse doperwten maar ook van doperwten uit de vriezer. Een heerlijke soep die je binnen tien minuten op tafel kunt hebben.
Ingrediënten doperwtensoep
- 600 ml groentebouillon
- 450 gram doperwten ( vers of uit de vriezer)
- snufje kristalsuiker
- zout en peper
- 125 ml kookroom plus wat extra ter garnering

Bereiding doperwtensoep
- Breng de bouillon in een grote pan aan de kook
- Doe de doperwten erbij en kook ze ongeveer vijf minuten
- Haal je pan van het fornuis en doe er wat suiker, zout en peper bij.
- Doe dan je soep in de keukenmachine of zet de staafmixer erop
- Is je soep glad? Proef dan even of er nog wat suiker, zout of peper bij moet
- Schenk de soep terug in de pan en roer de room er doorheen
- Verwarm je soep tot hij net niet kookt
- Even proeven. Moet er nog wat zout of peper bij?
- Schenk de soep in kommen en roer er een dun straaltje room doorheen
Tip: Een blaadje mint zorgt voor een frisse smaak