Eggnog. Eierpunch recept voor de koude winteravond

eggnog

Eggnog, ook wel eierpunch genoemd is een drankje wat vaak met de feestdagen gedronken wordt. Het drankje is op basis van melk, room, sterke drank zoals whiskey of rum. Met deze ingrediënten kun je vier of zes glazen maken.

Misschien ten overvloede maar dit recept is absoluut niet geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen

Ingrediënten Eggnog

  • 500 ml volle melk
  • 260 ml slagroom
  • Een kaneelstok
  • Een vanillestokje
  • 6 biologische eieren, het liefst zo vers mogelijk (gesplitst)
  • snuf zout
  • 150 gram poedersuiker
  • 350 ml (witte) rum of whisky (je mag deze twee ook naar smaak door elkaar mengen)
Eggnog

Bereiding

  • Verhit de volle melk langzaam in een steelpannetje met het kaneelstokje en de room. Laat dit 15 minuten trekken.
  • Schraap de vanillezaadjes uit het vanillestokje en voeg ze samen met de geraspte nootmuskaat toe aan het melkmengsel en breng het aan de kook.
  • Haal het mengsel van het vuur en laat rustig afkoelen.
  • Mix de eidooiers met de poedersuiker tot een mooi, wittig mengsel.
  • Zeef de melk en mix samen met het eidooiermengsel tot een glad geheel.
  • Roer vervolgens de rum (en/of whisky) erdoor. Laat het geheel afkoelen en zet het een nacht in de koelkast.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel dit vlak voor het serveren door het melkmengsel.
  • Garneer het geheel met nootmuskaat.
Lees ook  Schorseneren met een sausje

Geef een antwoord