Eggs benedict met avocado

egg benedict

Eggs Benedict, toast met een gepocheerd ei, ken je misschien al met zalm. Dat recept plaatsten we eerder al hier. Deze variant is met avocado en een romige, maar simpele hollandaisesaus.

Ingrediënten

Eggs Benedict avocado voor vier broodjes.

  • Twee eierdooiers
  • Vier eieren
  • Een eetlepel azijn
  • 100 gram boter
  • Twee eetlepels citroensap
  • 2 broodjes. Je snijdt ze door de helft. Je mag zelf kiezen wat je lekker vindt
  • Een avocado in dunne plakjes gesneden
  • Twee eetlepels bieslook
  • Optioneel: Plakjes gebakken bacon

Bereiding Eggs Benedict met avocado

  • Eerst maak je de hollandaisesaus. Doe de eidooiers met de azijn in een kom en zet de staafmixer erop. Dit doe je ongeveer een minuut.
  • Smelt de boter in een pan en giet de gesmolten boter heel langzaam bij de eierdooiers terwijl je blijft mixen.
  • Op een gegeven moment zal er een dikkere saus ontstaan.
  • Breng de saus op smaak met wat peper en zout en wat citroensap.
  • Dek de kom met saus even af.
  • Pocheer vier eieren in een pan (Eieren pocheren leer je hier).
  • Rooster wat brood en leg dit op een bord.
  • Leg wat plakjes avocado op het brood. Wil je ook bacon dan leg je dat onder de avocado.
  • Leg het gepocheerde ei er voorzichtig op.
  • Doe er wat van je saus op en bestrooi je eitje met bieslook.
Lees ook  Italiaanse piadina