Ei in avocado met zalm

ei in avocado

Het perfecte gerechtje voor Pasen of gewoon als voorgerechtje, lunch of ontbijtje. Binnen een half uurtje heb je een heerlijk gerecht op tafel. Van onderstaande ingrediënten kun je vier gerechtjes maken. 

Avocado’s zijn vruchten die stampvol vezels, kalium en vitamine E zitten. Ook is het een van de weinige vruchten die relatief veel vet en dus ook veel calorieën bevatten. Het zijn echter wel de onverzadigde vetten, dus de gezonde vetten. En volg je een keto-dieet? Dan is dit recept erg geschikt.

Ingrediënten voor ei in avocado

  • Vier avocado’s
  • 1 gehalveerde citroen
  • Vier eieren
  • Een eetlepel gehakte dille
  • 150 gram fijngesneden gerookte zalm
avocado

Andere recepten met avocado

Hoe maak je ei in avocado met zalm

  • Zet de oven aan op 170 graden en halveer je avocado’s. Doe voorzichtig! Doe dit in de lengte en verwijder de pitten
  • Hol de avocadoholtes iets verder uit en houdt het vruchtvlees apart. Dit kun je er eventueel nog naast serveren.
  • Knijp er wat citroensap over om te voorkomen dat de vrucht bruin wordt
  • Splits je eieren. Dat betekent dat je eiwit en eigeel apart hebt. Klop je eiwitten licht op en meng het met wat zalm en dille
  • Vul dan 4 holtes met je mengsel. In de andere 4 helften doe je je eidooiers
  • Zet de avocado’s in de ovenschaal en bak ze ongeveer een kwartiertje in het midden van je oven
  • Neem de avocado’s uit de oven.

Eet smakelijk!

Lees ook  Pretzels maken. Dit is het basisrecept