Ei-muffins met groente of zalm of chorizo

Je kunt ei-muffins maken hoe je maar wilt. Met zalm of wat chorizo maar ook zonder vlees of vis maar met lekker veel groente. Lekker voor bij het ontbijt of als lunch. En zelfs lekker om in je broodtrommeltje te doen naar je werk.

Ingrediënten

  • 75 gram erwten ( mag gewoon uit diepvries)
  • Een rode paprika in kleine blokjes
  • 50 gram belegen (geiten)kaas in kleine blokjes
  • 25 gram chorizo ( in kleine stukjes)
  • 2 bosuitjes ( in dunne ringetjes)
  • Ongeveer 8 gram fijngehakte dille
  • 50 gram gerookte zalm ( in dunne reepjes gesneden)
  • 9 eieren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Zet de vormpjes in de muffinvorm
  • Verdeel de doperwten, een deel van de paprikablokjes en de kaas over 4 vormpjes
  • Verdeel de rest van de paprika en de chorizo over de volgende vier vormpjes
  • Verdeel de zalm, bosui en dille over de laatste vier vormpjes
  • Klop de eieren met wat peper los en schenk het in de vormpjes
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven. Na een minuut of 20-25 zijn ze goudbruin en gaar
  • Garneer ze eventueel met nog wat zalm
Lees ook  Hoe maak je aubergine klaar en is het gezond?