Eieren met geitenkaas uit de oven

Categories Alle recepten, Groente, Keuken, OntbijtPosted on

Op dagen dat je geen vlees eet, kun je het beste iets anders uit hetzelfde vak van de Schijf van Vijf eten, bijvoorbeeld een ei. Eieren en vlees staan in hetzelfde vak van de Schijf van Vijf en geven allebei eiwit, ijzer en vitamine A, B1 en B12. Het Voedingscentrum adviseert vegetariërs 3-4 eieren per week eten.  Dit receptje is dus erg gezond.

Ingrediënten

  • Kokosolie
  • Twee eieren
  • Vijf cherrytomaatjes
  • Twee blokjes zachte geitenkaas
  • Vijf blaadjes verse basilicum
  • Optioneel: wat zout en peper
  • Optioneel: Heb je nog wat restjes groenten liggen, dan kun je die fijnsnijden en meebakken
Eieren met geitenkaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet het ovenschaaltje in met wat kokosolie
  • Breek de eieren in het schaaltje
  • Halveer de tomaatjes en verdeel de geitenkaas over de eieren
  • Snijd de basilicum fijn en verdeel dat ook over de eieren
  • Breng het eventueel op smaak met wat peper en zout
  • Doe het vijftien minuten in de oven

Eet smakelijk!

Lees ook  Zoete paprikasoep. Het recept