Recept om zelf kippenragout te maken

Categories Alle recepten, Feestdagen, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Vlees en visPosted on

Ragout kun je in een blik kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Wij weten wel zeker dat je je eigen variant lekkerder zult vinden. Het recept om zelf kippenragout te maken.

Continue reading “Recept om zelf kippenragout te maken”

Pinguïn van mozarella. Leuke traktatie voor op school

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Deze schattige pinguïns worden ongetwijfeld enthousiast ontvangen als je ze op tafel zet of als je kind ze meeneemt naar het kerstdiner. En het leuke is dat ze nog gezond zijn ook. Dus maak je kind blij met deze pinguïn van mozarella

Continue reading “Pinguïn van mozarella. Leuke traktatie voor op school”

Spaghetti Bolognese: een eenvoudig en snel recept

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Spaghetti bolognese is een van de bekendste pastagerechten op de wereld. Het gerecht verwijst naar een pastagerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit de Italiaanse stad Bologna. Het gerecht wordt traditioneel bereid met een saus genaamd ragù alla bolognese, die een mengsel is van gehakt vlees (vaak een combinatie van rundvlees, varkensvlees, of zelfs pancetta), tomaten, ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en kruiden.

Continue reading “Spaghetti Bolognese: een eenvoudig en snel recept”

Chicken tenders maken in de airfryer

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Chicken tenders zijn dunne, langwerpige stukjes kipfilet die gepaneerd en gefrituurd of gebakken zijn. Ze zijn populair als snack of als onderdeel van een maaltijd en hebben een sappige en malse textuur.

Continue reading “Chicken tenders maken in de airfryer”

Stoofperen in de slowcooker zonder suiker

Categories Alle recepten, Feestdagen, Groente, Kerst, Keuken, SlowcookerPosted on

Wanneer ik vroeg bij mijn oma  logeerde, aten we vaak stoofperen. Knalrood waren ze niet want ik was nog te jong voor de wijn die ze normaal gesproken toevoegde. Alcohol en kinderen is not done. Denk daar ook om bij het gebruik van je slowcooker. Ook als er geen kinderen mee-eten. Het is erg belangrijk om  niet teveel wijn te gebruiken bij het koken, gezien ook de alcohol in de slowcooker niet snel zal verdampen.

Continue reading “Stoofperen in de slowcooker zonder suiker”

Saucijzenbroodjes maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, Vlees en visPosted on

Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?

Continue reading “Saucijzenbroodjes maken. Het recept”

Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, SinterklaasPosted on

Kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk en erg leuk om te doen. Kinderen maak je ook helemaal blij met de boodschap dat jullie zelf kruidnootjes kunnen bakken. De naam kruidnoot is wat verwarrend, aangezien de kruidnoot zijn smaak niet aan de kruiden, maar aan specerijen te danken heeft.

Continue reading “Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept”

Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.

Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”