Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Het vieren van Oud en Nieuw is een tijd van samenzijn, feesten en het uitzwaaien van het oude jaar en het verwelkomen van het nieuwe. En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Oudejaarsdag kun je natuurlijk in de rij gaan staan voor de bakker om oliebollen te halen, maar je kunt ook zelf deze lekkere kwarkbollen met frambozen en rozijnen maken. Een recept van Rowan Koch van de website Sillysis.

Continue reading “Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen”

Wentelteefjes maken voor de lunch of brunch

Categories BakkenPosted on

Wentelteefjes worden gemaakt van sneetjes oud brood. Het is een perfecte manier om oud brood nieuw leven in te blazen door het te weken in een mengsel van eieren en melk en het vervolgens te bakken tot het goudbruin en knapperig is. Het resultaat is een heerlijk zoet en zacht gerecht. Het maken kost je ongeveer twintig minuten. Wentelteefjes zijn zeer geschikt voor de lunch of brunch.

Continue reading “Wentelteefjes maken voor de lunch of brunch”

Saucijzenbroodjes maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, Vlees en visPosted on

Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?

Continue reading “Saucijzenbroodjes maken. Het recept”

Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, SinterklaasPosted on

Kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk en erg leuk om te doen. Kinderen maak je ook helemaal blij met de boodschap dat jullie zelf kruidnootjes kunnen bakken. De naam kruidnoot is wat verwarrend, aangezien de kruidnoot zijn smaak niet aan de kruiden, maar aan specerijen te danken heeft.

Continue reading “Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept”

Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt

Categories Alle recepten, Bakken, Hapjes en smeersels, Oud&Nieuw, Verjaardag, Vlees en visPosted on

Een empanada is gevuld deegwaar. Het komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat betekent inpakken. Een empanada is dus een ingepakte vulling. Dit recept van empanadas komt uit het Spaanstalige land Chili. 

Continue reading “Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt”

Hoe kun je zelf sesamcrackers maken

Categories Alle recepten, Bakken, OntbijtPosted on

Sesamcrackers zijn populair omdat ze lekker knapperig zijn en goed smaken. Je kunt ze eten als je gewoon trek hebt in iets lekkers of als je iets chiques serveert aan gasten. Ze zijn gemaakt van eenvoudige ingrediënten en dat maakt ze voor veel mensen een favoriete snack. Wij hebben overigens nog meer zaden en pitten toegevoegd.

Continue reading “Hoe kun je zelf sesamcrackers maken”

Aardbeien cupcakes: Geniet van een fruitige traktatie

Categories Alle recepten, BakkenPosted on

Cupcakes kun je in allerlei varianten krijgen. Deze met aardbeien is een van onze favorieten. Lekker fris en fruitig. Het beslag is genoeg voor 12 aardbeien cupcakes.

Continue reading “Aardbeien cupcakes: Geniet van een fruitige traktatie”