Veel mensen denken dat bagels typisch Amerikaans zijn. Toch komende broodjes met een gat in het midden oorspronkelijk uit Polen. Pools-Joodse immigranten namen het recept mee naar New York en dat werd een echte hit. De populairste manier om een bagel te besmeren is met cream cheese. Deze met zalm en roomkaas is favoriet bij velen.
Continue reading “Bagels met sesamzaad maken”Categorie: Bakken
Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk
Heb je een keer Brioche gehad, dan wil je ze zeker vaker eten. Brioche is een zoet, zacht, witbrood dat van origine uit Frankrijk komt. Door de textuur lijkt brioche op een combinatie van een cake en een brood. De broodjes worden vaak besmeerd met jam of chocoladepasta. Maar ook met een kipburger of bij eggs benedict is het erg lekker.
Continue reading “Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk”Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept
Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu hoor ik je denken. Moederdeeg? Kun je dat in de winkel krijgen? Een moederdeeg is een starter. En dat duurt een paar dagen.
Continue reading “Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept”Appel cranberry kerststol of paasstol
Ben je de ‘gewone’ stol met spijs, rozijnen en noten een beetje zat, dan is deze appel cranberry kerststol echt iets om te proberen. Als je hem zelf bakt is het niet alleen lekkerder, maar ook frisser. Een recept van Laura Kieft van Laura’s Bakery.
Continue reading “Appel cranberry kerststol of paasstol”Zelf wraps of tortilla maken
Wraps staan hier regelmatig op het menu. Soms als lunch, soms als avondeten. We hebben ze eigenlijk ook altijd wel in huis. Eerst altijd uit de winkel, maar toen ik ontdekte dat je ze heel gemakkelijk zelf kunt maken, doen we dat. Meestal een flinke stapel. Wist je dat je ze ook heel goed in kunt vriezen? Leg dan wel tussen iedere tortilla een stuk bakpapier anders plakken ze aan elkaar.
Continue reading “Zelf wraps of tortilla maken”Recept brownies met een kerstmuts
Zoek je iets lekkers voor de kerstdagen bij de koffie of thee of moet je kind iets lekkers meenemen naar school voor de kerstvakantie. Maak het dan niet te moeilijk. Wat dacht je van brownies? Deze kerstbrownies zullen zeker bij iedereen in de smaak vallen.
Continue reading “Recept brownies met een kerstmuts”Een recept van lekkere ouderwetse zandkoekjes
Vind jij koekjes ook zo lekker? Dit keer een recept van lekkere ouderwetse koekjes. Zandkoekjes! En we zijn eerlijk. Heel gezond zijn ze niet. Maar een keer moet kunnen toch? ( probeer je in te houden!)
Continue reading “Een recept van lekkere ouderwetse zandkoekjes”Appeltaart zonder pakjes en zakjes
Appeltaart is een taart die bijna iedereen lust. Traditioneel worden appeltaarten gemaakt met goudrenetten, maar wist je dat het ook met andere appels kan. Met Elstar of Santana appels is ook erg lekker, maar verschillende appels kan ook prima.
Continue reading “Appeltaart zonder pakjes en zakjes”Brownies met macadamia en gember
Brownies maken is al erg leuk om te doen. En opeten misschien nog wel leuker. Deze brownies met macadamianoten en gember zijn echt om je vingers bij af te likken. En echt een superkok hoef je er niet voor te zijn en je bent nog geen uurtje kwijt om het te maken.
Continue reading “Brownies met macadamia en gember”Apfelstrudel zoals oma hem maakte
Mijn oma was een echte keukenprinses. Iedere keer als wij kwamen stond er iets lekkers voor ons klaar. In de herfst waren dat vaak appelflappen, appelbollen of apfelstrudel. Natuurlijk met appels uit eigen tuin. De heerlijke geur van warme appel met rozijnen en kaneel maakt me nog steeds blij. Dit jaar maakte ik zelf apfelstrudel. Met appels van de buurvrouw en het recept van oma.
Continue reading “Apfelstrudel zoals oma hem maakte”