Risotto met oesterzwam. Vegetarisch recept en simpel te maken

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Heb je geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is deze risotto met oesterzwam ideaal. Het gerecht is niet moeilijk te maken en bovendien vegetarisch. Dit zou genoeg moeten zijn voor vier personen en maken kost je ongeveer veertig minuten.

Continue reading “Risotto met oesterzwam. Vegetarisch recept en simpel te maken”

Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.

Continue reading “Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes”

Pasta koken. Zo maak je perfecte pasta

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Keuken, KeukentipsPosted on

Pasta heb je in alle soorten en maten. Penne rigate, tagliatelle, cannelloni, spaghetti, macaroni en pipe ragiate. Zomaar wat soorten die ik zag in de supermarkt. En dan heb je alles nog in verschillende varianten. Gekleurd, met ribbels, in pijpjes, boogjes en sliertjes. Hoe je moet pasta koken?

Continue reading “Pasta koken. Zo maak je perfecte pasta”

Mexicaanse nacho schotel

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Hapjes en smeerselsPosted on

In het weekend is hier de maaltijd lekker zonder veel gedoe. Zo nu en dan staat deze Mexicaanse nacho schotel op tafel. Het recept is super gemakkelijk te maken en snel klaar. Ideaal als je visite hebt en wat lekkers op tafel wilt zetten. 

Je maakt dit gerechtje in ongeveer twintig minuten en je kunt er zeker met vier mensen van eten.

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Een gesnipperde rode ui
  • Twee teentjes fijngehakte knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • Een eetlepel tacokruiden of Mexicaanse kruiden
  • 200 gram nacho of tortilla-chips naturel
  • 3 romatomaten in blokjes
  • Vier lente-uitjes of bosuitjes
  • 125 gram geraspte cheddar of belegen kaas
  • 200 ml zure room
  • Een avocado in stukjes
  • Een mespuntje chilipoeder

*optioneel: Wat kidneybonen toevoegen is ook ontzettend lekker

nacho schotel

Hoe maak je een Mexicaanse nacho-schotel?

Je zet eerst de oven aan op 200 graden. Dan doe je wat olijfolie in een pan en fruit in de olie de ui en knoflook. Doe dit ongeveer 3 minuten. Doe dan het gehakt erbij en de tacokruiden. Bak je gehakt in tien minuten rul

Verdeel de chips in een niet te dikke laag over een bakplaat of ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat erover. Strooi daarna de bosui en kaas over je chips met gehakt.

Zet alles in de oven. Na een minuut of 10 is de kaas wel gesmolten.

Meng de zure room met avocado en chilipoeder en serveer dit bij je schotel

Andere recepten

Recepten voor de lekkerste nachodips

Nacho’s met pulled chicken

Nacho’s met Guacamole

Recept salade caprese van tomaten met mozzarella

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, SaladesPosted on

Alles vers. Wij zijn er gek op. In de zomer verbouwen we onze tomaten in eigen tuin en ook basilicum doet het erg goed in onze moestuinbak. Alleen de mozzarella wordt uit de winkel gehaald om deze salade te maken. Het recept voor een heerlijke Caprese salade.

Wat heb je nodig voor Caprese?

(Voor 4 borden)

  • 300 gram uitgelekte mozzarella in dunne plakjes gesneden
  • 600 gram tomaten
  • Een beetje zout
  • Een beetje peper
  • Wat verse basilicumblaadjes
  • 125 ml extra vergine olijfolie
caprese

Bereiding

  • De tomaten de mozzarella snijd je eerst in dunne plakjes
  • Dan schik je de tomaat en mozzarella op de vier borden
  • Strooi er daarna een beetje zout over
  • Daarna laat je je salade even een half uurtje rusten op een koele plaats
  • Strooi de basilicumblaadjes  over je salade
  • Pak de olijfolie en sprenkel het over je salade
  • Je kunt het eventueel wat op smaak brengen met wat peper

Recept vegetarische pad thai

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Pad thai is een populair Thais eenbordsgerecht van drooggebakken noedels dat in Thailand voornamelijk wordt verkocht in etenskraampjes en lokale eetgelegenheden. Vaak met kip. Wij hebben een variant voor je met tofu.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 120 gram rijstnoedels
  • Twee eetlepels suiker
  • Twee eetlepels vissaus of sojasaus
  • Twee eetlepels rijstazijn
  • Drie eetlepels zonnebloemolie
  • Een half blok tofu
  • Een ei
  • Een flinke hand taugé
  • Twee lente-uitjes
  • Twee eetlepels fijngehakte pinda’s
  • Grof chilipoeder
  • Een kwart limoen
pad thai

Bereiding

  • Week de noedels een halve minuut in warm water
  • Meng de suiker, vissaus en azijn door elkaar in een kom
  • Zet de wok op het vuur en wacht tot er rook vanaf komt
  • Doe de olie erin
  • Snijd de tofu in blokjes en bak het goudbruin in de olie. Dit duurt een paar minuten
  • Doe de noedels in de wok samen met een klein scheutje water
  • Voeg de saus toe en schep alles doorelkaar. Schuif de noedels naar de zijkant van je pan
  • In het lege deel bak je een ei. Wanneer je ei wat begint te stollen schep je het door de noedels heen
  • Draai het vuur uit en schep de taugé en de lente-ui erdoor
  • Leg het op een bord en garneer het met pinda’s, limoen en chilipoeder

Eet smakelijk

Recept vietnamees broodje Banh mi

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Vlees en visPosted on

Zin in een lekker vietnamees broodje? Dan moet je dit recept van Banh mi zeker eens proberen. Een lekker stokbroodje met vlees, groente en wat saus. Dit lunchgerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten Banh mi

  • 300 gram varkenshaas
  • 2,5 eetlepel kokosbloemsuiker. Lichte basterdsuiker mag ook
  • Een theelepel vissaus
  • Twee theelepels maggi
  • Een eetlepel zonnebloemolie
  • Een schoongeboende limoen
  • Een eetlepel rodewijnazijn
  • 150 gram wortel ( julienne)
  • Een halve komkommer
  • Vier radijsjes
  • Een stokbrood
  • Twee eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
  • Vier eetlepels hete chilisaus
  • Vier takjes koriander ( ongeveer 15 gram)

Bereiding

  • Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en doe de stukjes in een kom
  • Doe een halve eetlepel kokosbloesemsuiker of basterdsuiker in dezelfde kom samen met de vissaus, maggi en zonnebloemolie
  • Meng alles goed en laat het 15 minuten staan zodat het er goed in kan trekken
  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit
  • Meng de rasp en het sap met de azijn en de rest van de suiker ( twee eetlepels) tot een dressing. Let er wel op dat de suiker goed opgelost wordt
  • Meng de dressing door de wortel en laat het 10 minuten staan
  • Snijd de komkommer in plakjes en doe hetzelfde met de radijsjes
  • Verhit de pan zonder olie en bak de varkenshaas in ongeveer 3 minuten bruin
  • Snijd ondertussen je stokbrood
  • Besmeer iedere helft met mayonaise
  • Verdeel de salade, varkenshaas, komkommer en radijs op de onderste helft van je stokbrood
  • Besprenkel het dan met de (hete) chilisaus
  • Bovenste deel van je broodje erop en eten maar!

Recept risotto met spinazie

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Groente, KeukenPosted on

Een lekker Italiaans gerechtje met verse groente. Snel klaar en erg voedzaam en lekker. Dit is voor ongeveer zes personen.

Ingrediënten

  • Een liter (kippen) bouillon
  • Twee eetlepels olijfolie
  • Twee teentjes knoflook ( geperst)
  • Een fijngehakte ui
  • 450 gram Arborio rijst
  • 1,5 dl witte wijn
  • 220 gram jonge spinazie
  • 220 gram stukjes gorgonzola
  • Wat zout en peper
Risotto met spinazie

Bereiding

  • Breng de bouillon in de pan aan de kook en laat het zachtjes doorpruttelen
  • Doe wat olie in de pan, voeg de knoflook en ui toe en bak deze vijf minuten tot de ui zacht is
  • Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels met een laagje olie zijn bedekt
  • Schenk de wijn erbij en kook alles tot het vocht is opgenomen
  • Voeg dan de bouillon toe. Doe dat geleidelijk dus bijvoorbeeld een soeplepel per keer. Roet het steeds zodat het vocht opgenomen kan worden. Doe je dat niet dan krijg je een heel plakkerig prutje. Is het vocht opgenomen doe er dan weer een lepel bij. Ga net zolang door tot je bouillon op is en je rijst beetgaar is
  • Voeg dan de spinazie en de kaas toe en breng de risotto op smaak met wat peper en zout. Roer het goed door tot de spinazie slap geworden is en de kaas gesmolten
  • Eet het direct op.

Koolhydraatarme MaPo Tofu

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on

Een lekker en low carb gerecht uit de Chinese keuken. Je kunt MaPo Tofu in twee varianten maken. Een vegetarische of een met rundergehakt. Wil je niet koolhydraatarm eten, dan kun je er wat rijst bij eten. 

Ingrediënten MaPo Tofu

  • Drie pakjes stevige tofu van ongeveer 225 gram per stuk
  • Drie eetlepels plantaardige olie
  • 125 gram grof rundergehakt. Vegetarisch gehakt mag natuurlijk ook
  • Een theelepel gesnipperde knoflook
  • Een in ringen gesneden prei
  • Een theelepel zout
  • Een eetlepel black bean sauce
  • Een eetlepel lichte sojasaus
  • Twee theelepels chili bean sauce
  • Drie of vier eetlepels kippen of groentebouillon
  • Vier theelepels maizena
  • Zes theelepels koud water
  • Paar druppen sesamolie
  • Wat zwarte peper
  • Wat gesnipperde lente-uitjes ter garnering
MaPo Tofu

Bereiding

  • Laat de tofu uitlekken. Snijd de tofu voorzichtig in blokjes van een centimeter
  • Breng in een pan of en wok een beetje water aan de kook. Blancheer de blokjes tofu ongeveer drie minuten. Voelen ze eerder stevig aan dan haal je ze er eerder uit. Laat ze uitlekken in een vergiet
  • Doe wat olie in de pan en laat het warm worden. Roerbak het gehakt ongeveer twee minuten met wat knoflook rul en bruin.
  • Doe dan de prei, het zout en de sauzen toe.
  • Schep alles goed door elkaar
  • Doe de bouillon erbij en doe de tofu erbij
  • Breng alles aan de kook en smoor het 2 tot 3 minuten
  • Meng de maizena met wat water tot een glad papje
  • Doe dit papje bij je tofu-mengsel en roer het er goed doorheen
  • Roer net zolang tot je saus mooi ingedikt is
  • Doe wat sesamolie over je gerechtje en bestrooi het met wat peper en lente-ui

Pasta met avocado

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, KeukenPosted on

De avocado, een vrucht die ik voor een aantal jaren geleden nog nooit had gekocht of überhaupt had geproefd. Prima te combineren met pasta. Dit recept is vegetarisch maar mocht je er wel graag vlees bij eten, voeg dan bijvoorbeeld kipfilet toe.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen

  •  200 gram volkoren penne of (glutenvrije) pasta
  •   1 avocado
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram roomkaas
  • handje pijnboompitten
  • kokosolie of olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Begin met het koken van de pasta.
  • Snijd ondertussen de ui, champignons en het teentje knoflook in stukjes.
  • Verwarm wat olie in een pan en doe hier de groentes in.
  • Bak tot de champignons en het uitje een beetje bruin kleuren.
  • Pak een bord en prak de avocado hierop fijn, dit kan gewoon met een vork.
  • Vervolgens gaat de roomkaas erbij en roer dit erdoor heen.
  • Breng het op smaak met wat peper en zout.
  • Zodra de groentes gebakken zijn mag de avocado saus erbij.
  • Om het wat vloeibaarder te krijgen voeg je wat water toe zodat het een saus gaat worden.
  • Rooster de pijnboompitjes met een snufje zout in een koekenpan.
  • Serveer de pasta samen met de saus en strooi om het af te maken de pijnboompitten erover heen.

Ook lekker met wat geraspte (geiten) kaas.