Recept citroen kwarktaart zonder pakjes en zakjes

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Pasen, Toetje, VerjaardagPosted on

Taart is lekker maar helaas niet echt verantwoord. De vele suikers, boter en toevoegingen maken het nu niet echt een gezonde traktatie. Een taart zelf maken vinden we leuk maar vaak houdt dit in dat we naar een kant-en-klaar pakket grijpen waar wat poederzakjes inzitten.

Continue reading “Recept citroen kwarktaart zonder pakjes en zakjes”

De lekkerste borrelhapjes op je borrelplank

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Borrelplanken heb je in alle soorten en maten. Ze variëren afhankelijk van de thema’s, keukens en soorten ingrediënten die worden gebruikt. Zo bestaat de Mediterrane borrelplank, Italiaanse borrelplank, Franse borrelplank, maar ook de Nederlandse borrelplank, een vegan versie, een borrelplank voor kinderen en voor zwangeren.

Continue reading “De lekkerste borrelhapjes op je borrelplank”

Verwen jezelf met deze zalige witte chocolademousse

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keuken, ToetjePosted on

Chocolademousse is populair vanwege zijn delicate en verfijnde smaak. Het wordt vaak geserveerd bij feestelijke gelegenheden. Vaak wordt het gemaakt van melkchocola of pure chocola. Maar weet je wat nog lekkerder is? Witte chocolademousse! De romige textuur van witte chocolade met de luchtigheid van opgeklopte slagroom en eiwitten resulteert in een ware chocoladedroom.

Continue reading “Verwen jezelf met deze zalige witte chocolademousse”

Appel lolly met chocola. Leuk als gezonde traktatie

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, VerjaardagPosted on

Een appel lolly met chocola als traktatie is een leuke en gezonde optie voor feestjes, verjaardagen of andere speciale gelegenheden. Simpel maar lekker. Appel dippen in chocola en dan door de nootjes, discodip of andere topping halen. Een leuke vrolijke lolly en ontzettend lekker.

Continue reading “Appel lolly met chocola. Leuk als gezonde traktatie”

Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, WinterPosted on

Wij werden helemaal vrolijk van deze gemberkoekjes. Vooral de kleine peperkoekpoppetjes deden ons hart smelten. Bijna zonde om op te eten. Maar ze zijn zo ontzettend lekker dat bewaren wel erg moeilijk is. Wil je ze ophangen? Bijvoorbeeld in je kerstboom. Maak dan voor het bakken een klein gaatje in de bovenkant. Zodra ze uit de oven komen moet je het gat even open drukken.

Continue reading “Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept”

Zelfgemaakte bietenhummus: recept van een gezonde dip

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeerselsPosted on

Bietenhummus is een heerlijke en kleurrijke toevoeging aan een borrelplank. Het is niet alleen smakelijk, maar ook een gezonde optie die zorgt voor een mooie presentatie. Hier is een eenvoudig recept voor bietenhummus.

Continue reading “Zelfgemaakte bietenhummus: recept van een gezonde dip”
€6,90
Op voorraad
Bol.com

Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Het vieren van Oud en Nieuw is een tijd van samenzijn, feesten en het uitzwaaien van het oude jaar en het verwelkomen van het nieuwe. En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Oudejaarsdag kun je natuurlijk in de rij gaan staan voor de bakker om oliebollen te halen, maar je kunt ook zelf deze lekkere kwarkbollen met frambozen en rozijnen maken. Een recept van Rowan Koch van de website Sillysis.

Continue reading “Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen”

Aardbeien kerstmannetjes. Leuk als traktatie

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Op zoek naar lekkere hapjes voor bij een kerstborrel of het kerstfeest met je kind? En wil je het toch een beetje gezond houden en ben je nu wel eens uitgekeken of dat blokje kaas of stukje worst? Maak dan deze aardbeien kerstmannetjes. Oke, slagroom is niet echt gezond, maar het is ook de bedoeling dat je het met anderen deelt.

Continue reading “Aardbeien kerstmannetjes. Leuk als traktatie”

Gluhwein maken. Hoe doe je dat?

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Wanneer het koud buiten is drink ik graag zo af en toe een glaasje gluhwein. Nu kun je dat kant-en-klaar in een fles kopen waarbij je de wijn alleen maar hoeft op te warmen, maar zelf maken is veel lekkerder en ook leuker om te doen. Drink je geen alcohol dan kun je de rode wijn vervangen door 750 milliliter appelsap. Ook handig voor wat oudere kinderen.

Continue reading “Gluhwein maken. Hoe doe je dat?”