Categorie: Kerst
Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes
Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere…
Groene peperroomsaus
Groene peperroomsaus is ontzettend lekker bij gebraden rundvlees, maar ook over biefstuk, steak, varkenshaas, beenham, en vele andere soorten vlees. Zelfs met kipfilet is het ontzettend lekker. Wat heb je…
Spinazie zalmrol
Een prachtige wrap die zeker niet zou misstaan in een duur restaurant ! Boordevol groente en gerookte zalm en perfect als voorgerecht, amuse of borrelhapje. Spinazie Spinazie is het hele…
Van een kaasplankje maak je en kaasfondue 
Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het…
Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten
Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent.…
Negen grootste frustraties als je kerstboodschappen moet doen
De feestdagen komen eraan: voor velen de mooiste én de lekkerste tijd van het jaar. Maar de voorbereidingen van het kerstdiner lopen niet altijd even ontspannen. Driekwart van de Nederlanders…
Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk
Heb je een keer Brioche gehad, dan wil je ze zeker vaker eten. Brioche is een zoet, zacht, witbrood dat van origine uit Frankrijk komt. Door de textuur lijkt brioche…
Zuurdesembrood. Het basisrecept
Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu…
Appel cranberry kerststol of paasstol
Ben je de ‘gewone’ stol met spijs, rozijnen en noten een beetje zat, dan is deze appel cranberry stol echt iets om te proberen. Als je hem zelf bakt is…
Rodekoolsalade met appel en kaneel
Rodekoolsalade is een lekker bijgerecht boordevol vitamines. Lekker bij gekookte aardappels of gebakken aardappels, maar ook als je gaat gourmetten. De kaneel geeft je gerecht een lekkere winterse smaak. Dit…