Taart is lekker maar helaas niet echt verantwoord. De vele suikers, boter en toevoegingen maken het nu niet echt een gezonde traktatie. Een taart zelf maken vinden we leuk maar vaak houdt dit in dat we naar een kant-en-klaar pakket grijpen waar wat poederzakjes inzitten.
Continue reading “Recept citroen kwarktaart zonder pakjes en zakjes”Categorie: Kerst
Verwen jezelf met deze zalige witte chocolademousse
Chocolademousse is populair vanwege zijn delicate en verfijnde smaak. Het wordt vaak geserveerd bij feestelijke gelegenheden. Vaak wordt het gemaakt van melkchocola of pure chocola. Maar weet je wat nog lekkerder is? Witte chocolademousse! De romige textuur van witte chocolade met de luchtigheid van opgeklopte slagroom en eiwitten resulteert in een ware chocoladedroom.
Continue reading “Verwen jezelf met deze zalige witte chocolademousse”Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept
Wij werden helemaal vrolijk van deze gemberkoekjes. Vooral de kleine peperkoekpoppetjes deden ons hart smelten. Bijna zonde om op te eten. Maar ze zijn zo ontzettend lekker dat bewaren wel erg moeilijk is. Wil je ze ophangen? Bijvoorbeeld in je kerstboom. Maak dan voor het bakken een klein gaatje in de bovenkant. Zodra ze uit de oven komen moet je het gat even open drukken.
Continue reading “Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept”Stoofperen in de slowcooker zonder suiker
Wanneer ik vroeg bij mijn oma logeerde, aten we vaak stoofperen. Knalrood waren ze niet want ik was nog te jong voor de wijn die ze normaal gesproken toevoegde. Alcohol en kinderen is not done. Denk daar ook om bij het gebruik van je slowcooker. Ook als er geen kinderen mee-eten. Het is erg belangrijk om niet teveel wijn te gebruiken bij het koken, gezien ook de alcohol in de slowcooker niet snel zal verdampen.
Continue reading “Stoofperen in de slowcooker zonder suiker”Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten
Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.
Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”Waarom hebben we met kerst een kerstboom in huis?
Elk jaar zetten veel mensen de kerstboom op om de feestelijke sfeer rond Kerstmis in huis te brengen. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen kerstbomen verkocht, wat een aanzienlijk aantal is. Vaak gaat het versieren van de kerstboom hand in hand met het uitwisselen van cadeautjes. Maar waar komt de traditie van het opzetten en versieren van de kerstboom eigenlijk vandaan?
Continue reading “Waarom hebben we met kerst een kerstboom in huis?”Borrelbrood met cranberry en camembert
Cranberry en Camembert kunnen een heerlijke combinatie vormen als ze goed samen worden geserveerd. De friszure smaak van cranberry’s vormt een interessant contrast met de romige en zachte textuur van Camembert. Perfect voor een mooi, feestelijk borrelbrood.
Een andere lekkere variant van borrelbrood
Continue reading “Borrelbrood met cranberry en camembert”Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept
Panna Cotta vind ik een van de feestrecepten die je eens geprobeerd moet hebben. Of het nu is met kerst is, een verjaardag of gewoon als geweldige afsluiting van diner. Maar eigenlijk wil je dit heerlijke Italiaans dessert op elk moment van de dag kunnen eten.
Continue reading “Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept”Zelf limoncello maken met een simpel recept
Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.
Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes
In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.
Continue reading “Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes”