Spinazie zalmrol. Een wrap die niet zou misstaan in een restaurant!

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Vlees en visPosted on

Een spinazie zalmrol is een gerecht waarbij verse spinazie wordt gevuld met gerookte zalm en andere smaakvolle ingrediënten, vervolgens opgerold en geserveerd als een rol. Het is een heerlijk en gezond gerecht dat zowel als voorgerecht of hoofdgerecht kan worden geserveerd. Een prachtige wrap die zeker niet zou misstaan in een duur restaurant!

Continue reading “Spinazie zalmrol. Een wrap die niet zou misstaan in een restaurant!”

Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, Pasen, SinterklaasPosted on

Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het kaasplankje in kaasfondue.

Continue reading “Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue”

Negen grootste frustraties als je kerstboodschappen moet doen

Categories Kerst, KeukentipsPosted on

De feestdagen komen eraan: voor velen de mooiste én de lekkerste tijd van het jaar. Maar de voorbereidingen van het kerstdiner lopen niet altijd even ontspannen. Driekwart van de Nederlanders vindt supermarkten rondom de feestdagen te druk. Bijna de helft ondervindt hierdoor stress van de jaarlijkse kerstboodschappen.

Continue reading “Negen grootste frustraties als je kerstboodschappen moet doen”

Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, PasenPosted on

Heb je een keer Brioche gehad, dan wil je ze zeker vaker eten. Brioche is een zoet, zacht, witbrood dat van origine uit Frankrijk komt. Door de textuur lijkt brioche op een combinatie van een cake en een brood. De broodjes worden vaak besmeerd met jam of chocoladepasta. Maar ook met een kipburger of bij eggs benedict is het erg lekker.

Continue reading “Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk”

Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu hoor ik je denken. Moederdeeg? Kun je dat in de winkel krijgen? Een moederdeeg is een starter. En dat duurt een paar dagen.

Continue reading “Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept”

Appel cranberry kerststol of paasstol

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, PasenPosted on

Ben je de ‘gewone’ stol met spijs, rozijnen en noten een beetje zat, dan is deze appel cranberry kerststol echt iets om te proberen. Als je hem zelf bakt is het niet alleen lekkerder, maar ook frisser. Een recept van Laura Kieft van Laura’s Bakery.

Continue reading “Appel cranberry kerststol of paasstol”

Rodekoolsalade met appel en kaneel

Categories Alle recepten, Feestdagen, Groente, Kerst, SaladesPosted on

Rodekoolsalade is een lekker bijgerecht boordevol vitamines. Lekker bij gekookte aardappels of gebakken aardappels, maar ook als je gaat gourmetten. De kaneel geeft je gerecht een lekkere winterse smaak. Dit is voor ongeveer vier personen.

Continue reading “Rodekoolsalade met appel en kaneel”

Recept brownies met een kerstmuts

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, KeukenPosted on

Zoek je iets lekkers voor de kerstdagen bij de koffie of thee of moet je kind iets lekkers meenemen naar school voor de kerstvakantie. Maak het dan niet te moeilijk. Wat dacht je van brownies? Deze kerstbrownies zullen zeker bij iedereen in de smaak vallen.

Continue reading “Recept brownies met een kerstmuts”

Spiesjes van dadels met chorizo en spek

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&NieuwPosted on

Dit gerechtje is zo ontzettend lekker. We aten het voor het eerst in een klein restaurantje op Gran Canaria. De ober zette het voor ons op tafel omdat het ontzettend druk was en we even moesten wachten op ons eten. De zoete geur van de dadels in combinatie met de pittige chorizo en het zoute spek. Heerlijk. En dus maken we het thuis ook regelmatig. Ons recept voor dadelspiesjes met chorizo en spek.

Continue reading “Spiesjes van dadels met chorizo en spek”