Categorie: Oud&Nieuw
Limoncello van het huis. Hoe maak je dit drankje
Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje…
Empanadas met pittig gehakt
Een empanada is gevuld deegwaar. Het komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat betekent inpakken. Een empanada is dus een ingepakte vulling. Dit recept komt uit het Spaanstalige land Chili. …
Maak van overgebleven oliebollen wentelteefjes
Was de champagne tijdens de jaarwisseling meer in trek dan de oliebollen? Geen probleem. De oliebollen eet je gewoon tijdens het ontbijt. Je maakt er namelijk wentelteefjes van. 1. Snijd de…
Pittige zoete aardappelspread
De zoete aardappel is enorm vezelrijk en vult als de beste. Je hoeft dus niet een flinke zak te halen. Je kunt er heerlijke curry, ovenschotel, stamppot of soep van…
Kwarkbollen met frambozen en rozijnen
Oudejaarsdag kun je natuurlijk in de rij gaan staan voor de bakker om oliebollen te halen, maar je kunt ook zelf deze lekkere kwarkbollen met frambozen en rozijnen maken. Een…
Glutenvrije oliebollen
Wanneer je glutenvrij moet eten, kan dat erg lastig zijn. Zo kun je niet zomaar een oliebol van de schaal pakken op oudejaarsdag. Deze oliebollen zijn speciaal voor mensen die…
Kwarkbollen met banaan
Omdat we dit jaar eens iets anders wilden dan appelflappen en oliebollen, maakten we een paar weken geleden deze kwarkbollen met banaan. Heel handig want je maakt ze in de…
Van een kaasplankje maak je en kaasfondue 
Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het…
Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten
Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent.…
Zuurdesembrood. Het basisrecept
Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu…