Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Het vieren van Oud en Nieuw is een tijd van samenzijn, feesten en het uitzwaaien van het oude jaar en het verwelkomen van het nieuwe. En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Oudejaarsdag kun je natuurlijk in de rij gaan staan voor de bakker om oliebollen te halen, maar je kunt ook zelf deze lekkere kwarkbollen met frambozen en rozijnen maken. Een recept van Rowan Koch van de website Sillysis.

Continue reading “Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen”

Gluhwein maken. Hoe doe je dat?

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Wanneer het koud buiten is drink ik graag zo af en toe een glaasje gluhwein. Nu kun je dat kant-en-klaar in een fles kopen waarbij je de wijn alleen maar hoeft op te warmen, maar zelf maken is veel lekkerder en ook leuker om te doen. Drink je geen alcohol dan kun je de rode wijn vervangen door 750 milliliter appelsap. Ook handig voor wat oudere kinderen.

Continue reading “Gluhwein maken. Hoe doe je dat?”

Recept om zelf kippenragout te maken

Categories Alle recepten, Feestdagen, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Vlees en visPosted on

Ragout kun je in een blik kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Wij weten wel zeker dat je je eigen variant lekkerder zult vinden. Het recept om zelf kippenragout te maken.

Continue reading “Recept om zelf kippenragout te maken”

Saucijzenbroodjes maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, Vlees en visPosted on

Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?

Continue reading “Saucijzenbroodjes maken. Het recept”

Kwarkbollen. Het recept van Robèrt van Beckhoven

Categories Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Het eten van oliebollen met oud en nieuw is een traditie, maar Robèrt van Beckhoven stelt voor om daar ook kwarkbollen aan toe te voegen. Kwarkbollen zijn een soort luchtige cake zonder gist, wat ze onderscheidt van de traditionele oliebol. Het rijzingsproces van de kwarkbol wordt mogelijk gemaakt door bakpoeder. Het recept is goed voor ongeveer 30 stuks.

Continue reading “Kwarkbollen. Het recept van Robèrt van Beckhoven”

Kun je oliebollen bakken in een airfryer

Categories Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Onlosmakelijk verbonden met oud en nieuws zijn oliebollen. Hoewel het mogelijk is om ze te kopen bij de bakker, kraam of supermarkt, gaat er niets boven zelfgemaakte oliebollen. Afgezien van het traditionele frituren, kun je ook oliebollen bakken in de airfryer. Maar behouden ze dan dezelfde knapperigheid en zijn er wellicht andere voordelen te ontdekken?

Continue reading “Kun je oliebollen bakken in een airfryer”

Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.

Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”

Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt

Categories Alle recepten, Bakken, Hapjes en smeersels, Oud&Nieuw, Verjaardag, Vlees en visPosted on

Een empanada is gevuld deegwaar. Het komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat betekent inpakken. Een empanada is dus een ingepakte vulling. Dit recept van empanadas komt uit het Spaanstalige land Chili. 

Continue reading “Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt”

Zelf limoncello maken met een simpel recept

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.

Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”

Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.

Continue reading “Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes”