Heb je moeite om dagelijks voldoende te drinken? Probeer dan eens ‘Detox water of fruitwater’. Een leuke manier om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen.
Continue reading “Water met smaakje. Maak zelf je fruitwater. Veel recepten!”Categorie: Oud&Nieuw
Pittige zoete aardappelspread voor bij de borrel
De zoete aardappel is enorm vezelrijk en vult als de beste. Je hoeft dus niet een flinke zak te halen. Je kunt er heerlijke curry, ovenschotel, stamppot of soep van maken, maar ook een lekkere zoete aardappelspread voor bij de borrel om worteltjes of tortillachips in te dippen, maar ook lekker op een toastje of een stukje stokbrood.
Continue reading “Pittige zoete aardappelspread voor bij de borrel”Hoe maak je glutenvrije oliebollen
Wanneer je glutenvrij moet eten, kan dat erg lastig zijn. Zo kun je niet zomaar een oliebol van de schaal pakken op oudejaarsdag. Deze glutenvrije oliebollen zijn speciaal voor mensen die glutenvrij moeten eten. Maar eigenlijk zijn ze voor iedereen erg lekker.
Continue reading “Hoe maak je glutenvrije oliebollen”Kwarkbollen met banaan. Lekker met Oud & Nieuw
Omdat we dit jaar eens iets anders wilden dan appelflappen en oliebollen, maakten we een paar weken geleden deze kwarkbollen met banaan. Heel handig want je maakt ze in de oven. Ze waren zo lekker dat ze met Oud & Nieuw nu bij ons op tafel zullen staan. De hoeveelheid ingrediënten is voor ongeveer 8 bollen.
Continue reading “Kwarkbollen met banaan. Lekker met Oud & Nieuw”Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue
Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het kaasplankje in kaasfondue.
Continue reading “Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue”Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept
Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu hoor ik je denken. Moederdeeg? Kun je dat in de winkel krijgen? Een moederdeeg is een starter. En dat duurt een paar dagen.
Continue reading “Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept”Spiesjes van dadels met chorizo en spek
Dit gerechtje is zo ontzettend lekker. We aten het voor het eerst in een klein restaurantje op Gran Canaria. De ober zette het voor ons op tafel omdat het ontzettend druk was en we even moesten wachten op ons eten. De zoete geur van de dadels in combinatie met de pittige chorizo en het zoute spek. Heerlijk. En dus maken we het thuis ook regelmatig. Ons recept voor dadelspiesjes met chorizo en spek.
Continue reading “Spiesjes van dadels met chorizo en spek”Chutney met appel, ui en gember
Zoek je wat lekkers voor bij de kaas, kip of vleeswaren. Dan moet je zeker deze chutney met appel, ui en gember eens proberen. Het is ontzettend lekker, snel te maken en als je het in een brandschoon potje doet, kun je het ook gerust een paar dagen bewaren. Nadeel is alleen vaak dat het te lekker is en dat de je bijna geen kans krijgt om in de koelkast gezet te worden omdat het dan al op is.
Continue reading “Chutney met appel, ui en gember”Geniet van deze heerlijke alcoholvrije Glühwein
Na een lange winterwandeling kun je heerlijk op temperatuur komen met een glas glühwein. Maar om nu ’s na een ochtendwandeling al alcohol te drinken, gaat mij wat te ver. Daarom was ik ook ontzettend blij met een alcoholvrije glühwein. Wil je liever toch glühwein met alcohol. Klik dan hier.
Continue reading “Geniet van deze heerlijke alcoholvrije Glühwein”Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept
Van tortilla’s of wraps kun je heerlijke tortillachips of nacho’s maken en die kun je weer heerlijk in wat guacamole dippen. Heerlijk bij de borrel, als snack of als je iets gemakkelijks wilt eten. En je maakt het van a tot z helemaal zelf: nacho’s met guacamole.
Continue reading “Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept”