Crompouce is populair. Hoe maak je zelf een crompouce?

Categories Alle recepten, Feestdagen, Ontbijt, VerjaardagPosted on

Nederland is in de ban van de ’crompouce’: de kruising tussen een tompouce en croissant is soms niet aan te slepen bij de bakkers. Maar wist je dat je ze ook prima zelf kunt maken. Helemaal niet moeilijk en erg leuk!

Continue reading “Crompouce is populair. Hoe maak je zelf een crompouce?”

Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt

Categories Alle recepten, Bakken, Hapjes en smeersels, Oud&Nieuw, Verjaardag, Vlees en visPosted on

Een empanada is gevuld deegwaar. Het komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat betekent inpakken. Een empanada is dus een ingepakte vulling. Dit recept van empanadas komt uit het Spaanstalige land Chili. 

Continue reading “Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt”

Waarom hebben we met kerst een kerstboom in huis?

Categories Huis, KerstPosted on

Elk jaar zetten veel mensen de kerstboom op om de feestelijke sfeer rond Kerstmis in huis te brengen. In Nederland worden jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen kerstbomen verkocht, wat een aanzienlijk aantal is. Vaak gaat het versieren van de kerstboom hand in hand met het uitwisselen van cadeautjes. Maar waar komt de traditie van het opzetten en versieren van de kerstboom eigenlijk vandaan?

Continue reading “Waarom hebben we met kerst een kerstboom in huis?”

Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept

Categories Feestdagen, Kerst, Pasen, Toetje, VerjaardagPosted on

Panna Cotta vind ik een van de feestrecepten die je eens geprobeerd moet hebben. Of het nu is met kerst is, een verjaardag of gewoon als geweldige afsluiting van diner. Maar eigenlijk wil je dit heerlijke Italiaans dessert op elk moment van de dag kunnen eten.

Continue reading “Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept”

Zelf limoncello maken met een simpel recept

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.

Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”

Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.

Continue reading “Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes”

Tom Collins. Een cocktail met gin

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, KeukenPosted on

De Tom Collins is een verfrissende cocktail op basis van gin, citroensap, suikersiroop en sodawater. Het wordt traditioneel geserveerd in een hoog glas en bevat veel ijsblokjes. De cocktail staat bekend om zijn eenvoudige maar smaakvolle combinatie van ingrediënten. 

Continue reading “Tom Collins. Een cocktail met gin”