Taart is lekker maar helaas niet echt verantwoord. De vele suikers, boter en toevoegingen maken het nu niet echt een gezonde traktatie. Een taart zelf maken vinden we leuk maar vaak houdt dit in dat we naar een kant-en-klaar pakket grijpen waar wat poederzakjes inzitten.
Continue reading “Recept citroen kwarktaart zonder pakjes en zakjes”Categorie: Pasen
Recept om zelf kippenragout te maken
Ragout kun je in een blik kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Wij weten wel zeker dat je je eigen variant lekkerder zult vinden. Het recept om zelf kippenragout te maken.
Continue reading “Recept om zelf kippenragout te maken”Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept
Panna Cotta vind ik een van de feestrecepten die je eens geprobeerd moet hebben. Of het nu is met kerst is, een verjaardag of gewoon als geweldige afsluiting van diner. Maar eigenlijk wil je dit heerlijke Italiaans dessert op elk moment van de dag kunnen eten.
Continue reading “Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept”Zelf limoncello maken met een simpel recept
Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.
Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?
Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere salade, wat brood of gebakken aardappels. Voor echt goed kalfsvlees kun je het beste naar de slager gaan.
Continue reading “Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?”Hoe maak je groene peperroomsaus
Groene peperroomsaus is ontzettend lekker bij gebraden rundvlees, maar ook over biefstuk, steak, varkenshaas, beenham, en vele andere soorten vlees. Zelfs met kipfilet is het ontzettend lekker.
Continue reading “Hoe maak je groene peperroomsaus”Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue
Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het kaasplankje in kaasfondue.
Continue reading “Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue”Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk
Heb je een keer Brioche gehad, dan wil je ze zeker vaker eten. Brioche is een zoet, zacht, witbrood dat van origine uit Frankrijk komt. Door de textuur lijkt brioche op een combinatie van een cake en een brood. De broodjes worden vaak besmeerd met jam of chocoladepasta. Maar ook met een kipburger of bij eggs benedict is het erg lekker.
Continue reading “Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk”Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept
Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu hoor ik je denken. Moederdeeg? Kun je dat in de winkel krijgen? Een moederdeeg is een starter. En dat duurt een paar dagen.
Continue reading “Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept”Appel cranberry kerststol of paasstol
Ben je de ‘gewone’ stol met spijs, rozijnen en noten een beetje zat, dan is deze appel cranberry kerststol echt iets om te proberen. Als je hem zelf bakt is het niet alleen lekkerder, maar ook frisser. Een recept van Laura Kieft van Laura’s Bakery.
Continue reading “Appel cranberry kerststol of paasstol”