Recept om zelf kippenragout te maken

Categories Alle recepten, Feestdagen, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Vlees en visPosted on

Ragout kun je in een blik kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Wij weten wel zeker dat je je eigen variant lekkerder zult vinden. Het recept om zelf kippenragout te maken.

Continue reading “Recept om zelf kippenragout te maken”

Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept

Categories Feestdagen, Kerst, Pasen, Toetje, VerjaardagPosted on

Panna Cotta vind ik een van de feestrecepten die je eens geprobeerd moet hebben. Of het nu is met kerst is, een verjaardag of gewoon als geweldige afsluiting van diner. Maar eigenlijk wil je dit heerlijke Italiaans dessert op elk moment van de dag kunnen eten.

Continue reading “Panna cotta in een glaasje, een feestelijk recept”

Zelf limoncello maken met een simpel recept

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.

Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”

Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keuken, Pasen, Vlees en visPosted on

Saltimbocca is echt een klassieke manier om kalfsschnitzels uit de Italiaanse keuken te bereiden. Je pakt het vlees in met rauwe ham en wat salie. Erg lekker met een lekkere salade, wat brood of gebakken aardappels. Voor echt goed kalfsvlees kun je het beste naar de slager gaan.

Continue reading “Saltimbocca, Italiaanse kalfslapjes. Hoe maak je het?”

Hoe maak je groene peperroomsaus

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Pasen, SausPosted on

Groene peperroomsaus is ontzettend lekker bij gebraden rundvlees, maar ook over biefstuk, steak, varkenshaas, beenham, en vele andere soorten vlees. Zelfs met kipfilet is het ontzettend lekker.

Continue reading “Hoe maak je groene peperroomsaus”

Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, Pasen, SinterklaasPosted on

Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het kaasplankje in kaasfondue.

Continue reading “Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue”

Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, PasenPosted on

Heb je een keer Brioche gehad, dan wil je ze zeker vaker eten. Brioche is een zoet, zacht, witbrood dat van origine uit Frankrijk komt. Door de textuur lijkt brioche op een combinatie van een cake en een brood. De broodjes worden vaak besmeerd met jam of chocoladepasta. Maar ook met een kipburger of bij eggs benedict is het erg lekker.

Continue reading “Brioche een zoet, zacht, witbrood uit Frankrijk”

Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Zuurdesembrood maken is een kwestie van geduld hebben. Zeker als je hem voor de eerste keer maakt. Voor dit brood heb je namelijk een starter of een moederdeeg nodig. Nu hoor ik je denken. Moederdeeg? Kun je dat in de winkel krijgen? Een moederdeeg is een starter. En dat duurt een paar dagen.

Continue reading “Zelf zuurdesembrood maken. Het basisrecept”

Appel cranberry kerststol of paasstol

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Kerst, PasenPosted on

Ben je de ‘gewone’ stol met spijs, rozijnen en noten een beetje zat, dan is deze appel cranberry kerststol echt iets om te proberen. Als je hem zelf bakt is het niet alleen lekkerder, maar ook frisser. Een recept van Laura Kieft van Laura’s Bakery.

Continue reading “Appel cranberry kerststol of paasstol”

Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, VerjaardagPosted on

Van tortilla’s of wraps kun je heerlijke tortillachips of nacho’s maken en die kun je weer heerlijk in wat guacamole dippen.  Heerlijk bij de borrel, als snack of als je iets gemakkelijks wilt eten. En je maakt het van a tot z helemaal zelf: nacho’s met guacamole.

Continue reading “Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept”
€8,99
€9,99
Op voorraad
Bol.com