Wanneer het koud buiten is drink ik graag zo af en toe een glaasje gluhwein. Nu kun je dat kant-en-klaar in een fles kopen waarbij je de wijn alleen maar hoeft op te warmen, maar zelf maken is veel lekkerder en ook leuker om te doen. Drink je geen alcohol dan kun je de rode wijn vervangen door 750 milliliter appelsap. Ook handig voor wat oudere kinderen.
Continue reading “Gluhwein maken. Hoe doe je dat?”Categorie: Sinterklaas
Saucijzenbroodjes maken. Het recept
Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?
Continue reading “Saucijzenbroodjes maken. Het recept”Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept
Kruidnoten maken is helemaal niet moeilijk en erg leuk om te doen. Kinderen maak je ook helemaal blij met de boodschap dat jullie zelf kruidnootjes kunnen bakken. De naam kruidnoot is wat verwarrend, aangezien de kruidnoot zijn smaak niet aan de kruiden, maar aan specerijen te danken heeft.
Continue reading “Kruidnoten maken doe je met dit lekkere recept”Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten
Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.
Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”Marsepeinballetjes voor een gezellige sinterklaasavond
Snoepen hoort bij een feest, maar -bij gebruik van zuivere ingrediënten- kan je zelfs “gezond” snoepen! Wij maakten deze marsepeinballetjes. Natuurlijk geldt voor eigenlijk alles, dat je het wel met mate moet eten .
Continue reading “Marsepeinballetjes voor een gezellige sinterklaasavond”
Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue
Was er na het kerstdiner of op die verjaardag toch minder ruimte over voor het kaasplankje dan je van tevoren had ingeschat? Binnen no-time verander je de restjes van het kaasplankje in kaasfondue.
Continue reading “Restjes? Van een kaasplankje maak je en kaasfondue”Maak van je chocoladeletter lekkere chocolademelk
Chocoladeletters en chocolademunten. Tijdens sinterklaas is er chocolade in overvloed. Geen straf om op te eten, maar een beetje afwisseling af en toe kan geen kwaad. En daarom maken we van de overgebleven chocoladeletter chocolademelk.
Continue reading “Maak van je chocoladeletter lekkere chocolademelk”Chutney met appel, ui en gember
Zoek je wat lekkers voor bij de kaas, kip of vleeswaren. Dan moet je zeker deze chutney met appel, ui en gember eens proberen. Het is ontzettend lekker, snel te maken en als je het in een brandschoon potje doet, kun je het ook gerust een paar dagen bewaren. Nadeel is alleen vaak dat het te lekker is en dat de je bijna geen kans krijgt om in de koelkast gezet te worden omdat het dan al op is.
Continue reading “Chutney met appel, ui en gember”Geniet van deze heerlijke alcoholvrije Glühwein
Na een lange winterwandeling kun je heerlijk op temperatuur komen met een glas glühwein. Maar om nu ’s na een ochtendwandeling al alcohol te drinken, gaat mij wat te ver. Daarom was ik ook ontzettend blij met een alcoholvrije glühwein. Wil je liever toch glühwein met alcohol. Klik dan hier.
Continue reading “Geniet van deze heerlijke alcoholvrije Glühwein”Mandarijntjes met chocola en kokos
Fruit en chocola is vaak een goede combinatie. Aardbeien met chocola ken je vast al. Maar kende je de combinatie mandarijn en chocola al? Met deze mandarijntjes zondig je toch een heel klein beetje gezien.
Wat heb je nodig
- 100 gram pure chocola
- Drie mandarijnen
- Drie eetlepels gemalen kokos of iets anders ( zie tips onderaan)
- Bakpapier
Bereiding
- Smelt de chocola. Ik doe dit altijd in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje heet water. Au-bain-marie dus. De kom mag het water niet aanraken
- Pel de mandarijnen en leg de partjes los van elkaar op een bakblik
- Doop ze een voor een in de chocola. Wil je er kokos op. Doe dit dan als de chocola nog zacht is
- Leg je partjes een half uurtje in de koelkast. Dan wordt de chocola weer goed hard
- Mocht je ze niet allemaal in 1 keer opeten. Je kunt ze het beste in de koelkast bewaren.
Tip: In plaats van kokos kun je ook sinaasappelsnippers, pistachenoten, discodip, hagelslag of een andere dip kiezen