Categorie: Hapjes en smeersels
Recepten voor verschillende soorten hummus voor bij de borrel
Hummus heb je in allerlei varianten. De basis bestaat altijd uit kikkererwten. De varianten hier onder zijn allemaal vegetarisch en erg lekker met wat broodstengels, Turks brood, pita’s of op…
Recept eiersalade met avocado
De lekkerste eiersalade maak je zelf. Deze makkelijke salade met avocado staat zo op tafel. Lekker op een broodje, brood of op een toastje. Ingrediënten Drie eieren Een halve avocado Een eetlepel Griekse yoghurt…
Recept Avocado-ei salade
De avocado is zo’n typische vrucht waarvan men niet altijd wat men er mee moet. Zelf eet ik het minstens 1x per week en dan meestal gewoon op een stukje…
Recept pesto van rucola en pecannoten
Deze pesto is lekker als dip met rauwkost en knapperig brood of als pastasaus. Gemakkelijk te maken en zeker een week houdbaar in de koelkast. Ingrediënten pesto rucola 60 gram…
Recept hummus met avocado
Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa, waaronder Nederland en België,…
Recept olijventapenade
Ben jij ook zo gek op smeersels? Deze olijventapenade maak je gemakkelijk zelf. Natuurlijk kun je dit ook gewoon kopen bij de supermarkt, traiteur of delicatessenzaak, maar zelf maken is…
Recept pikante pompoenchutney
Pompoenen zetten we in Nederland bij de voordeur. Met een beetje haarlak erover om ze langer decoratief te houden. En als we er dan mee koken, blijft het bij pompoensoep.…
Recept varkentjes van eieren en worst
Steeds vaker mag er alleen gezond getrakteerd worden op school. Eieren zijn hartstikke gezond en je kunt er leuke dingen mee maken. Zoals deze leuke varkentjes bijvoorbeeld. Wat heb je…
Recept gefrituurde uiringen
Deze gefrituurde uiringen zijn een lekkere snack voor een feestje, een borrel of een tapasavondje. Gemakkelijk te maken en ontzettend lekker. Voor bierbeslag is het belangrijk dat je bier goed…
Recept bruschetta met paddestoelen en geitenkaas
Een lekker hapje bij de borrel, als tappa, bijgerecht of bij een bordje soep. Deze bruschetta kun je met kaas maken of zonder. Allebei zijn erg lekker en binnen 20…