Mexicaanse nacho schotel

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Hapjes en smeerselsPosted on

In het weekend is hier de maaltijd lekker zonder veel gedoe. Zo nu en dan staat deze Mexicaanse nacho schotel op tafel. Het recept is super gemakkelijk te maken en snel klaar. Ideaal als je visite hebt en wat lekkers op tafel wilt zetten. 

Je maakt dit gerechtje in ongeveer twintig minuten en je kunt er zeker met vier mensen van eten.

Ingrediënten

  • Twee eetlepels olijfolie
  • Een gesnipperde rode ui
  • Twee teentjes fijngehakte knoflook
  • 400 gram rundergehakt
  • Een eetlepel tacokruiden of Mexicaanse kruiden
  • 200 gram nacho of tortilla-chips naturel
  • 3 romatomaten in blokjes
  • Vier lente-uitjes of bosuitjes
  • 125 gram geraspte cheddar of belegen kaas
  • 200 ml zure room
  • Een avocado in stukjes
  • Een mespuntje chilipoeder

*optioneel: Wat kidneybonen toevoegen is ook ontzettend lekker

nacho schotel

Hoe maak je een Mexicaanse nacho-schotel?

Je zet eerst de oven aan op 200 graden. Dan doe je wat olijfolie in een pan en fruit in de olie de ui en knoflook. Doe dit ongeveer 3 minuten. Doe dan het gehakt erbij en de tacokruiden. Bak je gehakt in tien minuten rul

Verdeel de chips in een niet te dikke laag over een bakplaat of ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat erover. Strooi daarna de bosui en kaas over je chips met gehakt.

Zet alles in de oven. Na een minuut of 10 is de kaas wel gesmolten.

Meng de zure room met avocado en chilipoeder en serveer dit bij je schotel

Andere recepten

Recepten voor de lekkerste nachodips

Nacho’s met pulled chicken

Nacho’s met Guacamole

Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Oud&Nieuw, Pasen, VerjaardagPosted on

Van tortilla’s of wraps kun je heerlijke tortillachips of nacho’s maken en die kun je weer heerlijk in wat guacamole dippen.  Heerlijk bij de borrel, als snack of als je iets gemakkelijks wilt eten. En je maakt het van a tot z helemaal zelf: nacho’s met guacamole.

Continue reading “Zelfgemaakte nacho’s met guacamole: Een simpel recept”
€8,99
€9,99
Op voorraad
Bol.com

Zevenblad. Een onkruid uit je tuin wat je kunt eten

Categories Drankjes, Hapjes en smeersels, Keuken, Keukentips, Tuin of BalkonPosted on

De nachtmerrie van elke tuinier: het niet uit te roeien zevenblad of hanenpoot. Meter na meter rukt het op in de tuin en er is vrijwel niets aan te doen. De enige remedie is kippen nemen…

Continue reading “Zevenblad. Een onkruid uit je tuin wat je kunt eten”

Recepten voor verschillende soorten hummus voor bij de borrel

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Hummus heb je in allerlei varianten. De basis bestaat altijd uit kikkererwten. De varianten hier onder zijn allemaal vegetarisch en erg lekker met wat broodstengels, Turks brood, pita’s of op een cracker.  En het staat nog vrolijk op tafel ook door al die kleurtjes. 

Continue reading “Recepten voor verschillende soorten hummus voor bij de borrel”

Recept eiersalade met avocado

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, SaladesPosted on

De lekkerste eiersalade maak je zelf. Deze makkelijke salade met avocado staat zo op tafel. Lekker op een broodje, brood of op een toastje.

Ingrediënten

  • Drie eieren
  • Een halve avocado
  • Een eetlepel Griekse yoghurt
  • Een eetlepel fijngesneden bieslook
  • Een theelepel mosterd
  • Een mespunt kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
eiersalade met avocado

Bereiding

  • Leg de eieren in een pan met ruim koud water
  • Vanaf het moment dat het water kookt laat je de eieren ongeveer 7 minuten koken
  • Spoel de eieren af onder de koude kraan en laat ze afkoelen
  • Prak de koude eieren in fijne stukjes
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes
  • Meng het ei met avocado, Griekse yoghurt, kerriepoeder, mosterd, peper en zout
  • Verdeel de salade over de pistoletjes en bestrooi het met bieslook

Recept Avocado-ei salade

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

De avocado is zo’n typische vrucht waarvan men niet altijd wat men er mee moet. Zelf eet ik het minstens 1x per week en dan meestal gewoon op een stukje brood met wat peper en zout. Maar wil je er nou echt een feestje van maken of ben je niet helemaal overtuigd van de smaak van avocado? Probeer dan eens deze salade!

Naast dat deze salade gewoon ontzettend lekker is en het weer eens iets anders is, is de avocado ook nog eens erg gezond. Ze zitten namelijk vol met gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Een ware supervrucht!

Ingrediënten  Avocado-ei salade

  • 1 rijpe avocado
  • 1 ei
  • 2 eetlepels magere kwark of yoghurt
  • 5 cherrytomaatjes
  • 2 schijven augurk
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Bereidingswijze  Avocado-ei salade

  • Start met het koken van het ei (hardgekookt).
  • Snijd ondertussen de avocado en augurk in kleine stukjes en halveer de tomaatjes.
  • Maak de saus van de kwark of yoghurt, doe dit in een schaaltje en voeg de stukjes augurk toe.
  • Breng op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
  • Dan mogen de avocado en de tomaatjes erbij.
  • Roer alles door elkaar.
  • Zodra het ei klaar is met koken, snijd je deze ook in kleine stukjes en voeg je als laatste toe aan je salade. Ei_eieren, avocado-eiEet smakelijk!

Recept pesto van rucola en pecannoten

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Deze pesto is lekker als dip met rauwkost en knapperig brood of als pastasaus. Gemakkelijk te maken en zeker een week houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten pesto rucola

  • 60 gram jonge rucola
  • 7 gram bladpeterselie
  • 12 grote halve pecannoten
  • 2 grof gehakte teentjes knoflook
  • 1,25 dl extra vergine olijfolie
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Doe de rucola, peterselie, pecannoten en knoflook in de keukenmachine
  • Laat de machine draaien en giet er langzaam 1,25 dl extra vergine olijfolie bij
  • Voeg 35 gram geraspte Parmezaanse kaas aan toe en meng alles goed
  • Doe er een klein beetje zout bij
  • Schep alles in een goed gesteriliseerde pot
  • Doe aan de bovenkant een dun laagje extra vergine olijfolie
  • Sluit de pot goed af en bewaar hem maximaal een week in de koelkast

Recept hummus met avocado

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa, waaronder Nederland en België, wordt het steeds meer gegeten. Zelf maken is helemaal niet moeilijk. Deze variant met avocado is erg lekker op geroosterd brood.

Ingrediënten

  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke, rijpe avocado
  • citroensap
  • 1 eetlepel sesampasta (tahin) zonder zout
  • 1 theelepel ras el hanout of ½ theelepel gemalen komijn
hummus met avocado

Recept olijventapenade

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Ben jij ook zo gek op smeersels? Deze olijventapenade maak je gemakkelijk zelf. Natuurlijk kun je dit ook gewoon kopen bij de supermarkt, traiteur of delicatessenzaak, maar zelf maken is toch veel leuker en lekkerder vinden wij. 

Ingrediënten olijventapenade

  • een eetlepel afgespoelde en uitgelekte kappertjes
  • een teentje knoflook
  • 125 gram gehakte en ontpitte zwarte of groene olijven
  • twee eetlepels citroensap
  • twee eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1,5 eetlepel cognac
  • wat zwarte peper

Bereiding

  • Doe de kappertjes, knoflook, olijven, citroensap in de keukenmachine en maal alles fijn.
  • Doe er terwijl de machine draait twee eetlepels olijfolie bij
  • Doe dan de cognac erbij
  • Eventueel kun je er nog wat zwarte peper bij doen
  • Schep het mengsel in een gesteriliseerde pot
  • Sluit de pot goed af. Je kunt hem ongeveer twee weken in de koelkast
  • Serveer de tapenade op brood op bij rauwkost

Recept pikante pompoenchutney

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Pompoenen zetten we in Nederland bij de voordeur. Met een beetje haarlak erover om ze langer decoratief te houden. En als we er dan mee koken, blijft het bij pompoensoep. Probeer deze lekkere pompoenchutney ook eens!

Ingrediënten pompoenchutney

  • 500 gram pompoen (een vlezig, fruitig ras als Gele Centenaar of Rode van Etampes is zeer geschikt)
  • 300 gram uien
  • 150 gram rode paprika
  • 200 gram ananas
  • 75 ml appelsap
  • Een halve eetlepel kerriepoeder
  • Een halve theelepel gemalen koriander
  • Een halve theelepel cayennepeper
  • Een halve theelepel zwarte peper
  • Een halve theelepel gemalen komijn
  • 30 g zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 180 gram geleisuiker,
  • 1,8 dl appelazijn
  • 8 schone potten
pompoenchutney

Bereiding

  • Snijd de pompoen in parten, verwijder de schil en pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snipper de ui, maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukken.
  • Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees klein.
  • Weeg de benodigde hoeveelheden af.
  • Breng groente, fruit, appelsap en specerijen aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Roer geregeld door.
  • Verwijder de laurierblaadjes en roer de geleisuiker en de appelazijn er door.
  • Laat geheel nog 8 minuten onder geregeld roeren koken.
  • Breng de chutney nogmaals op smaak en vul dan de gesteriliseerde potten met het kokend hete mengsel.
  • Sluit de potten goed af en zet ze minuten 5 minuten ondersteboven. Bewaar ze donker en koel.