Zelfgemaakte börek: filodeeg gevuld met heerlijke spinazie en feta

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on

Börek is een traditioneel gerecht in de Turkse, Balkan- en Midden-Oosterse keukens. Het wordt gemaakt met dunne lagen deeg, bekend als yufka of filodeeg, en is meestal gevuld met verschillende ingrediënten zoals kaas, spinazie, gehakt of aardappelen. De lagen deeg worden vaak ingesmeerd met boter of olie om een knapperige en bladerachtige textuur te krijgen bij het bakken.

Continue reading “Zelfgemaakte börek: filodeeg gevuld met heerlijke spinazie en feta”
€34,99
Op voorraad
Bol.com

Koolhydraatarm recept. Spruitjes uit de wok

Categories Alle recepten, GroentePosted on

Het is weer tijd voor spruitjes. Deze groente die door velen gehaat wordt is te krijgen van oktober tot en met februari. Lust je ze gekookt niet? Misschien past wokken dan beter bij je. Gewoon eens proberen!

Continue reading “Koolhydraatarm recept. Spruitjes uit de wok”

Cevapcici. Balkanees eten in je eigen huis

Categories Buitenlandse keuken, Vlees en visPosted on

Cevapcici is een traditioneel gerecht afkomstig uit de Balkan-regio, met name uit landen zoals Kroatië, Servië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Noord-Macedonië. Het zijn kleine worstjes gemaakt van gehakt, meestal een combinatie van rund- en varkensvlees, gemengd met kruiden en specerijen. Cevapcici zijn een populaire keuze tijdens barbecues, feesten en familiebijeenkomsten. Ze worden ook vaak geserveerd in restaurants en cafés

Continue reading “Cevapcici. Balkanees eten in je eigen huis”

Reibekuchen: Hoe je deze heerlijke aardappelpannenkoeken maakt

Categories Alle recepten, Buitenlandse keukenPosted on
Reibekuchen is een traditioneel Duits gerecht dat ook bekend staat als aardappelpannenkoeken of aardappelkoekjes. Het wordt vaak geassocieerd met de Duitse keuken en is populair tijdens de wintermaanden, vooral rond Kerstmis. Je vindt gerecht dan ook zeker op de Duitse kerstmarkten. Dit recept is voor ongeveer 4 porties, afhankelijk van de grootte van de pannenkoeken.
Continue reading “Reibekuchen: Hoe je deze heerlijke aardappelpannenkoeken maakt”

Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Het vieren van Oud en Nieuw is een tijd van samenzijn, feesten en het uitzwaaien van het oude jaar en het verwelkomen van het nieuwe. En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Oudejaarsdag kun je natuurlijk in de rij gaan staan voor de bakker om oliebollen te halen, maar je kunt ook zelf deze lekkere kwarkbollen met frambozen en rozijnen maken. Een recept van Rowan Koch van de website Sillysis.

Continue reading “Kwarkbollen maken met frambozen en rozijnen”

Zelfgemaakte pesto zonder kaas

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

In pesto zit vaak Parmezaanse kaas maar wat als je niet van kaas houdt of als je vegan bent? Gelukkig kun je ook gewoon vegan pesto maken zonder kaas. Hier heb je ons recept.

Continue reading “Zelfgemaakte pesto zonder kaas”

Aardbeien kerstmannetjes. Leuk als traktatie

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Op zoek naar lekkere hapjes voor bij een kerstborrel of het kerstfeest met je kind? En wil je het toch een beetje gezond houden en ben je nu wel eens uitgekeken of dat blokje kaas of stukje worst? Maak dan deze aardbeien kerstmannetjes. Oke, slagroom is niet echt gezond, maar het is ook de bedoeling dat je het met anderen deelt.

Continue reading “Aardbeien kerstmannetjes. Leuk als traktatie”

Gluhwein maken. Hoe doe je dat?

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Oud&Nieuw, SinterklaasPosted on

Wanneer het koud buiten is drink ik graag zo af en toe een glaasje gluhwein. Nu kun je dat kant-en-klaar in een fles kopen waarbij je de wijn alleen maar hoeft op te warmen, maar zelf maken is veel lekkerder en ook leuker om te doen. Drink je geen alcohol dan kun je de rode wijn vervangen door 750 milliliter appelsap. Ook handig voor wat oudere kinderen.

Continue reading “Gluhwein maken. Hoe doe je dat?”

Recept om zelf kippenragout te maken

Categories Alle recepten, Feestdagen, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Vlees en visPosted on

Ragout kun je in een blik kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Wij weten wel zeker dat je je eigen variant lekkerder zult vinden. Het recept om zelf kippenragout te maken.

Continue reading “Recept om zelf kippenragout te maken”

Pinguïn van mozarella. Leuke traktatie voor op school

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, KeukenPosted on

Deze schattige pinguïns worden ongetwijfeld enthousiast ontvangen als je ze op tafel zet of als je kind ze meeneemt naar het kerstdiner. En het leuke is dat ze nog gezond zijn ook. Dus maak je kind blij met deze pinguïn van mozarella

Continue reading “Pinguïn van mozarella. Leuke traktatie voor op school”