Kip met sinaasappel uit de braadzak

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on

Kip maken is niet moeilijk en al helemaal niet met een braadzak. Een braadzak lijkt op een plastic zak maar kan tegen de hitte van de oven. De kip braadt en stoomt tegelijk. Hierdoor wordt het vlees lekker mals en toch ook mooi bruin. Het recept van de kip met sinaasappel.

Continue reading “Kip met sinaasappel uit de braadzak”

Recept gepofte knoflooksoep

Categories Alle recepten, SoepPosted on

Wie aan knoflook denkt, denkt al snel aan de sterke smaak die een tijdje in je mond blijft hangen. Deze soep is misschien niet wat je verwacht. Door het poffen krijgt knoflook namelijk een bijzonder zachte, zoetige smaak. Wij vinden deze gepofte knoflooksoep een echte aanrader.

Continue reading “Recept gepofte knoflooksoep”

Arancini. Risottoballetjes met mozzarella

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Arancini is een Italiaanse traktatie. Ze worden ook wel gefrituurde risotto balletjes genoemd. In de Italiaanse keuken waardoor arancini het gehele jaar verkrijgbaar zijn in veel Siciliaanse horeca en winkels, voornamelijk in Palermo, Messina en Catania. Het recept voor ongeveer vijftien balletjes en je hebt een frituurpan nodig.

Continue reading “Arancini. Risottoballetjes met mozzarella”

Bagel zalm en roomkaas eten is een feestje

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on

Op een mooie zonnige zondag ontbijten op je terras of balkon met deze bagel zalm is een feestje. Maar dit recept is natuurlijk ook te maken als lunch of op een andere dag. En je hebt maar vier ingrediënten nodig.

Een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut. Bagels hebben een gezond imago; ze worden zonder boter of margarine gebakken. Ze kunnen op vele manieren worden belegd bijvoorbeeld met roomkaas en avocado, maar ook als broodje gezond.

Ingrediënten bagel zalm

  • Vier bagels ( die kun je gewoon in de supermarkt kopen)
  • Wat dille
  • 150 gram roomkaas
  • 8 plakken gerookte zalm
bagel zalm

Bereiding

  • Snijd de bagels doormidden en rooster ze goudbruin aan de gesneden kant. Dat kan even in de oven, maar ook gewoon in een koekenpan. 
  • Laat ze voor je ze gaat beleggen wat afkoelen. Anders loopt je roomkaas er namelijk af
  • Was de dille, dep de dille droog en hak het fijn
  • Roer de dille door de roomkaas. Dit kan gewoon met een vork of een lepel
  • Bestrijk het onderste deel van de bagel met de roomkaas en dille en leg er twee plakken zalm op
  • Doe de bovenkant van de bagel er weer op
  • Wat komkommer erop is ook ontzettend lekker

 

Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, KerstPosted on

Wij werden helemaal vrolijk van deze gemberkoekjes. Vooral de kleine peperkoekpoppetjes deden ons hart smelten. Bijna zonde om op te eten. Maar ze zijn zo ontzettend lekker dat bewaren wel erg moeilijk is. Wil je ze ophangen? Bijvoorbeeld in je kerstboom. Maak dan voor het bakken een klein gaatje in de bovenkant. Zodra ze uit de oven komen moet je het gat even open drukken.

Continue reading “Gemberkoekjes bakken. Het lekkerste recept”

Recept yoghurt met peer en granaatappel

Categories Alle recepten, Ontbijt, ToetjePosted on

Dit lekkere receptje kwam ik tegen in een oude Allerhande van Albert Heijn. Zelf eet ik het graag als ontbijtje, maar het is ook zeer geschikt als tussendoortje of nagerecht. En nog snel klaar ook en je hebt meteen wat vitamientjes binnen. Yoghurt met peer en granaatappel.

Continue reading “Recept yoghurt met peer en granaatappel”