Categorie: Saus
Saus kan lekker zijn bij vlees of vis, maar ook bij je lasagne of pasta-gerecht. Onze lekkerste zelfgemaakte sausjes vind je hier.
Groene peperroomsaus
Groene peperroomsaus is ontzettend lekker bij gebraden rundvlees, maar ook over biefstuk, steak, varkenshaas, beenham, en vele andere soorten vlees. Zelfs met kipfilet is het ontzettend lekker. Wat heb je…
Krieltjes met mojosaus
Een van mijn favoriete gerechtjes op Gran Canaria. Krieltjes met mojosaus. De bewoners van het eiland zijn er gek op. Het zijn kleine aardappeltjes met hete paprikasaus. Op Gran Canaria…
Hoe maak je cocktailsaus?
Cocktailsaus is erg lekker bij de barbecue, gewoon een stukje vlees of als dipsausje. Ingrediënten 100 ml mayonaise 50 ml Griekse yoghurt 50 ml ketchup of tomatenpuree halve theelepel paprikapoeder een…
Recept vegan mayonaise
Wanneer je vegan eet zijn er veel producten die je moet laten staan. Gelukkig komen er steeds vaker vervangende producten. Maar vegan mayonaise kun je ook heel goed zelf maken.…
Vijgenchutney. Zo maak je het
Vijgenchutney maken is helemaal niet zo moeilijk. Vijgenchutney wordt vooral gegeten bij een borrelplankje met diverse kaasjes (denk aan blauwschimmelkaas, roodkorstkaas, oude kaas, brie, schapenkaas), maar ook met gewone kaas…
Recept voor een ‘gewone’ bouillon voor de soep of saus
Voor het maken van soep heb je een lekkere bouillon nodig. Deze bouillon kun gebruiken als basis voor de soep maar ook voor een ragout. We hebben gekozen voor een…
Zelfgemaakte mayonaise van Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi is nogal hot. Zijn vorige boek Plenty was een overdonderend verkoopsucces en dat terwijl het geheel was gevuld met vegetarische gerechten. Maar wellicht hebben veel mensen dat niet…
Tomatensaus maken zonder pakjes. Het recept
Zelf tomatensaus maken? Wist je dat je dat dat heel makkelijk is? Dit kan met verse tomaten maar ook met een blik tomatenblokjes. Wedden dat je zelfgemaakte tomatensaus lekkerder vindt dan uit…
Barbecuesaus. Hoe maak je dat?
In kant-en-klare saus zit vaak veel suiker. Maak je saus eens zelf en je weet precies wat erin zit. En het is zo gedaan en nog leuk om te doen…
Cranberrysaus met port
Wil je cranberrysaus gebruiken bij je maaltijd dan is het het lekkerst als je het twee weken eerder maakt dan dat je het gebruikt. De smaken kunnen dan namelijk goed…