Saucijzenbroodjes maken. Het recept

Categories Alle recepten, Bakken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Keuken, Oud&Nieuw, Sinterklaas, Vlees en visPosted on

Natuurlijk kun je saucijzenbroodjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt. Ik krijg ze alleen dan nooit zo knapperig als ik ze eet in warenhuis of broodjeshuis. En dus bedacht ik me dat ik ze ook zelf kan maken natuurlijk. Ook erg leuk om samen met kinderen te maken. Gezond is een saucijzenbroodje niet, maar een keertje moet kunnen toch?

Continue reading “Saucijzenbroodjes maken. Het recept”

Kwarkbollen. Het recept van Robèrt van Beckhoven

Categories Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Het eten van oliebollen met oud en nieuw is een traditie, maar Robèrt van Beckhoven stelt voor om daar ook kwarkbollen aan toe te voegen. Kwarkbollen zijn een soort luchtige cake zonder gist, wat ze onderscheidt van de traditionele oliebol. Het rijzingsproces van de kwarkbol wordt mogelijk gemaakt door bakpoeder. Het recept is goed voor ongeveer 30 stuks.

Continue reading “Kwarkbollen. Het recept van Robèrt van Beckhoven”

Kun je oliebollen bakken in een airfryer

Categories Feestdagen, Oud&NieuwPosted on

Onlosmakelijk verbonden met oud en nieuws zijn oliebollen. Hoewel het mogelijk is om ze te kopen bij de bakker, kraam of supermarkt, gaat er niets boven zelfgemaakte oliebollen. Afgezien van het traditionele frituren, kun je ook oliebollen bakken in de airfryer. Maar behouden ze dan dezelfde knapperigheid en zijn er wellicht andere voordelen te ontdekken?

Continue reading “Kun je oliebollen bakken in een airfryer”

Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten

Categories Alle recepten, Feestdagen, Kerst, Keukentips, Oud&Nieuw, Pasen, SinterklaasPosted on

Ben je van plan om binnenkort te gourmetten? Dan koop je vaak veel te veel of je komt er tijdens het gourmetten achter dat je eigenlijk van alles vergeten bent. Daarom maakten wij een lijstje voor je zodat je alles meteen op je boodschappenbriefje kunt zetten.

Continue reading “Boodschappenlijstje voor als je gaat gourmetten”

Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos

Categories Alle recepten, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Sinterklaas, VerjaardagPosted on

In het weekend snoep ik ‘s avonds op de bank graag wat nacho’s en ook een zomerse dag vind ik het erg lekker om wat nacho’s op tafel te zetten met lekkere dipsausjes. Nu kun je de sausjes kant-en-klaar krijgen in de supermarkt, maar vaak zit er veel suiker in die dipsausjes. Daarom de vijf lekkerste en gezondste dipsausjes op een rij.

Continue reading “Vijf lekkerste en gezondste dipsausjes voor bij de nachos”

Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt

Categories Alle recepten, Bakken, Hapjes en smeersels, Oud&Nieuw, Verjaardag, Vlees en visPosted on

Een empanada is gevuld deegwaar. Het komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat betekent inpakken. Een empanada is dus een ingepakte vulling. Dit recept van empanadas komt uit het Spaanstalige land Chili. 

Continue reading “Hoe maak je Empanadas met pittig gehakt”

Zelf limoncello maken met een simpel recept

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, PasenPosted on

Limoncello is een Italiaanse likeur die wordt gemaakt van citroenen, alcohol, water en suiker. Het wordt meestal na het eten als digestief gedronken en wordt gekoeld geserveerd. Het alcoholische drankje wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campanië, in het zuiden van Italië, en op het eiland Capri.

Continue reading “Zelf limoncello maken met een simpel recept”

Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.

Continue reading “Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes”

Water met smaakje. Maak zelf je fruitwater. Veel recepten!

Categories Alle recepten, Drankjes, Feestdagen, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

Heb je moeite om dagelijks voldoende te drinken? Probeer dan eens ‘Detox water of fruitwater’. Een leuke manier om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen.

Continue reading “Water met smaakje. Maak zelf je fruitwater. Veel recepten!”

Pittige zoete aardappelspread voor bij de borrel

Categories Alle recepten, Hapjes en smeersels, Oud&NieuwPosted on

De zoete aardappel is enorm vezelrijk en vult als de beste. Je hoeft dus niet een flinke zak te halen. Je kunt er heerlijke curry, ovenschotel, stamppot of soep van maken, maar ook een lekkere zoete aardappelspread voor bij de borrel om worteltjes of tortillachips in te dippen, maar ook lekker op een toastje of een stukje stokbrood.

Continue reading “Pittige zoete aardappelspread voor bij de borrel”